Dibala, Mandžukić i Ken
Dibala, Mandžukić i Ken

Otpao i Mandžukić, Alegri bira Ken ili Dibala? I gde su tu De Šiljo i Kanselo?

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.19. | 20:43

Glavobolja za Juventusovog trenera

Kad je žreb spojio Juventus i Ajaks prosečan fudbalski navijač verovanto je očekivao relativno rutinski prolaz italijanskog šampiona među četiri najbolja u Evropi. Međutim, prvo Ajaksova božanstvena partija u revanšu sa Ajaksom, pa i remi iz prvog meča sa Starom damom, a danas i dve loše vesti za trenera Masimilijana Alegrija iz trening kampa. Juve više ne izgleda nedodirljivo. Nakon što je otpao Đorđo Kjelini, pokazalo se da ni Mario Mandžukić – a mnogo je on važan igrač u Alegrijevom sistemu – neće igrati u revanšu.

I dok se za Kjelinija zna da će ga, kao i u Amsterdamu doduše, odmeniti Danijele Rugani, za Mandžukića je već ozbiljna dilema. Jer iako ga je posle sat vremena u prvom meču zamenio Daglas Kosta u Torinu se to po svemu sudeći neće desiti.
Ne menja nam ništa, jer smo znali da postoje velike šanse da Mandžukić ne igra. Samo sad treba da odlučim ko će umesto njega na teren. Možda će od starta krenuti Moize Ken. Ili Dibala. Ili nijedan od njih dvojice, jer ako oni počnu onda logično u timu neće biti De Šilja ili Kansela“, zagonetan je Alegri dok razmišlja naglas.

Izabrane vesti

Tvrdi da će igrati samo igrači koji su sasvim spremni te da će zbog toga odluku doneti na dan utakmice.
I Mandžukić je problem sa kolenom osetio na meču sa Milanom, probao je danas da trenira i nije mogao. Daglas Kosta je posle prve utakmice imao problema sa listom i nije još u punoj kondidiciji, može da odigra možda 15 do 30 minuta. I da bude odlučujući igrač u tom periodu. Tu su dakle Ken ili Dibala samo što je ovo drugačija utakmica od prve. Moramo da brzo loptu iznosimo napred, to nismo dobro radili u Amsterdamu“.

Zna ipak Alegri kako da razmrda ekipu. Setite se samo očaja posle prve utakmice sa Atletikom u osmini finala i kasnije rapsodije u pobedi od 3:0. Tada je Leonardo Spinacola bio iznenađenje na levoj strani...
Ne, sutra igra Aleks Sandro. Spinacola je bio veoma dobar protiv Atletika, ali se toliko potrošio da mu je bio potreban odmor. I fizički i psihički. Na velike utakmice moraš da se  navikneš. Ne možeš da ih igraš na svaka tri dana, a da se prethodno polako ne prilagodiš takvom ritmu“, otvoreno će Alegri.

Ima doduše i Ajaks svojih problema. Nikolas Taljafiko je suspendovan, dok se još ne zna da li će Frenki de Jong moći da pomogne saigračima. Ali Alegri ne želi da upadne u zamku koja je oterala Santjaga Solarija sa klupe Reala iz Madrida. Zna koliko Ajaks ume da bude opasan. Svestan je da gol u gostima neće odlučiti.
Bio sam uveren da će biti golova u prvoj utakmici i mislim da će i revanš biti sličan. Moramo da se fokusiramo na detalje u odbrani, jer Ajaks je u Madridu igrao bolje nego protiv nas u Amsterdamu. Biće ovo otvorena utakmica“.

A s obzirom na povrede Kjelinija i Mandžukića, da li će Kristijano Ronaldo poneti kapitensku traku?
Kristijano ima izuzetan kvalitet da se, kad dođe to vreme, on sam promeni. Vidiš mu to u licu. Ali što se tiče trake, Dibala ako bude igrao, a ako ne Leonardo Bonuči“, nedvosmislen je Alegri.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Masimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara