Ova Engleska nema milosti - 6:1 protiv Paname uz Kejnov het-trik!

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.06.18. | 15:50

Gordi Albion ovog popodneva ima razloga da bude gord, bez obzira na snagu protivnika

Ovo je neka nova, okrutna Engleska. Engleska koja ima glavu i rep, koja kažnjava protivnika i ima napadača superklase Harija Kejna. Sa druge strane jeste bila Panama, ali je Gordi Albion pokazao sa čime raspolaže i izbušio mrežu debitanta Paname. Meč je završen rezultatom 6:1 (5:0), a Engleska je ovom pobedom izborila plasman u narednu rundu šampionata.

Englezi su pokazali šta znači dobro koristiti prekide. Od pet golova u prvom poluvremenu, četiri su pala posle prekida što je samo potvrdila trend na ovom šampionatu. Više od polovine golova pada posle prekida. Iako je tako, Englezi će imati jako oružje u nastavku turnira.

Izabrane vesti

Hari Kejn je dao dva gola iz penala šutirajući gotovo na identičan način (kasnije još jedan u drugom poluvremenu), a dva gola dao je i Džon Stons, takođe posle prekida. Pokazao je da igra odlično glavom. Posebno je bio važan onaj gol posle kornera u osmom minutu kada je načeo protivnika.

Kejn je na ovom duelu stigao do svog 5. gola na šampionatu i postao najbolji strelac u ovom momentu na Mundijalu u Rusiji (ispred Lukakua i Ronalda koji su dali po četiri). Stigao je do mesta drugog strelca u istoriji svoje reprezentacije gledajući Mundijale. A turnir je tek počeo.

Takođe, postao je treći engleski fudbaler koji je postigao het-trik na Svetskom prvenstvu. 

Posle početnih golova šanse i golovi su se samo ređali. Možemo da kažemo da je najlepši gol postigao Džesi Lingard kada je opalio sa nekih 20 metara i probušio mrežu golmana Paname Penedu.

Kada se otišlo na pauzu sa prednošću Engleske od 5:0 bilo je više nego jasno da tu igrači Paname nemaju šta da traže. Zaista je razlika bila više nego očigledna. I na terenu, a posledično i na semaforu. U drugom poluvremenu je Engleska slučajno ili namerno malo oborila ritam, a Kejn je u 62. minutu postigao vrlo čudan gol kada ga je lopta posle šuta Loftusa Čika pogodila u petu i tako završila u mreži.

Kada vas hoće, onda vas hoće. Tako je Engleska stigla do svoje najubedljivije pobede na Svetskim prvenstvima. Ujedno, ovo je najubedljivija pobeda na ovom šampionatu u Rusiji.

Do kraja duela potom je preostalo samo da se izbroji i konstatuje koliko će Englezi golova dala. A Geretu Sautgejtu i njegovim pomoćnicima da smisle strategiju za naredni meč, protiv Belgije. Mogu da budu prezadovoljni, bez obzira što je Panama bila sa druge strane. Nije lako nikome na Svetskom prvenstvu dati ovoliko golova. Pa bila to i Panama koja je uspela da preko Baloja da počasni gol i ujedno prvi na Mundijalima u 78. minutu.

Čisto da utisak za debitanta bude barem malo bolji posle ove torture.


ENGLESKA – PANAMA 6:1 (5:0)
/Stons 8, 40, Kejn 22, 45+1pen, 62, Lingard 36 - Baloj 78/

Stadion: Nižnji Novgorod
Kapacitet: 43.319
Sudija: Gehad Griša (Egipat)

ENGLESKA (3-5-2): Pikford - Voker, Stouns, Megvajer - Tripije (od 70. Rouz), Loftus Čik, Henderson, Lingard (od 63. Delf), Jang -Sterling, Kejn (od 63. Vardi)
PANAMA (4-5-1): Penedo - Tores, Eskobar, Muriljo, Dejvis - Gomez (od 69. Baloj), Godoj (od 63. Avilja), Kuper, Barsenas (od 69. Arojo), Rodrigez – Perez.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018Hari KejnDžesi Lingard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara