Detalj sa Banovog brda
Detalj sa Banovog brda

Ova Zvezda je zaslužila više: Liverpul kaznio promašaje Kupusovića, Jaroš ušao u Gordićevu kožu i pravio čuda na Banovom brdu

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.11.18. | 15:47

Redsi slavili na stadionu Čukaričkog - 2:0

Protivnici nose slavna imena, dovoljnu satisfakciju je predstavljalo to što je Crvena zvezda bila u prilici da odmeri snage sa tako ozbiljnim akademijama, ali omladinci srpskog šampiona imaju mnogo razloga da budu razočarani zbog toga što nakon četiri kola elitnog takmičenja imaju samo jedan bod na svom kontu. Izabranici Bratislava Živkovića još jednom su se muški suprotstavili vršnjacima Liverpula, ali su opet bili prinuđeni da polože oružje - 0:2 (0:0).

Za razliku od prve utakmice, u kojoj je sastav Berija Lutasa imao više od igre i znatno veći broj izrazitih prilika, ovoga puta je Crvena zvezda bila ta koja je promašivala. Pre dve nedelje je Miloš Gordić bio taj koji je pravio čuda na golu, a danas je u njegovu kožu ušao Vitjeslav Jaroš i bio najzaslužniji za novo slavlje engleskog tima.

Izabrane vesti

Baš kao i u Liverpulu, uvodni deo meča je pripao Redsima, koji su u prvih pola sata igre delovali kao zreliji i organizovaniji tim. Supertalentovani Bobi Dankan, za čije se usluge interesovala i Borusija iz Dortmunda, stavljen je pod kontrolu od strane Zvezdinih štopera Milikića i Jovičića, ali je najveće probleme kao i pre dve nedelje stvarao Rafael Kamačo. Brzonogi tehničar je zajedno sa Bobijem Adeakjeom bio kreator nekoliko opasnih situacija pred golom domaćina, ali srećom po Beograđane do promene rezultata nije došlo.

gallery

Ipak, nakon pola sata igre dogodio se poptuni presek. Crvena zvezda je osetila da i više nego ravnopravno može da se nosi sa protivnikom, a onda su počele da se ređaju šanse pred golom Jaroša. Sjajni Čeh je ostvario nekoliko fantastičnih intervencija i bio najzaslužniji što su uvukla nesigurnost u noge Njegoša Kupusovića. Talentovani vezista crveno-belih je  u peirodu od 30. do 35. minuta ušao u tri kolosalne prilike, od čega je dve perfektno skinuo Čeh. Isti slučaj je bio i na početku drugog poluvremena, kada je u situaciji jedan na jedan nadmidrio Zvezdinog golgetera Dejana Joveljića.

Sredinom drugog poluvremena domaćin je kažnjen za brojne promašaje. Kamačo i Adekanje su odlično kombinovali, Gordić je jednom odbranio, ali nije uspeo da zaustavio udarac koji je potom ka golu uputio Kurtis Džons. Već u 75. minutu sve je bilo rešeno. Kapiten Adam Luis je perfektno izveo slobodan udarac, pa je Gordiću ostalo samo da paradom dodatno ulepša pogodak.

Domaći nisu imali rešenja za te šokove, pa su bili prinuđeni da se pomire i sa trećim porazom u ovom takmičenju. Liverpul je sa ovim bodovima prošao u narednu fazu takmičenja, ali će u predstojeća dva kola pokušati da overi prvo mesto. Ekipi Bratislava Živkovića je preostala samo teorija, ali to neće uticati na motivaciju crveno-belih u poslednja dva kola. Danas veoma dobri.

CRVENA ZVEZDA - LIVERPUL 0:2 (0:0)
/Džons 69, Luis 74/

Stadion: Čukaričkog

Gledalaca: 3000

Sudija: Kristofer Jager (Austrija)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Gordić – Kukolj, Milikić, Jovičić, Stajić – Stojanović (od 60. Stojančić), Adžibaba (od 90. Ajdinović) – Kupusović (od 60. Velikić), Jočić (od 81. Burmaz), Terzić (od 90. Dedijer) – Joveljić. Klupa: Krstović, Ivanović, Stojančić, Ajdinović, Dedijer, Velikić, Burmaz.

LIVERPUL (3-4-3): Jaroš – R. Vilijams, Kojl, Klejton – N. Vilijams, Džons, Kajn (od 80. Boner), Luis – Kamačo (od 82. La Rusi), Adekanje (od 83. Hover), Dankan (od 80. Glacl). Klupa: Keli, Glacel, Boner, Houever, Klarkson, Larući, Longstaf.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara