Nenad Vanić, trener Proletera
Nenad Vanić, trener Proletera

Ovacije na Slanoj bari: Proleter izvukao uši Vranjancima! Najteži poraz Dinama u sezoni

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.04.18. | 19:12

Metalac izgubio, Sloboda dobila posle šest utakmica, buđenje kragujevačkog Radničkog

Dominacija domaćih ekipa i još manji razmak između lidera na tabeli i prvog pratioca. Čak sedam od osam timova iskoristilo je prednost igranja pred svojim navijačima u 21. kolu Prve lige Srbije, a najveću ćar izvukli su fudbaleri novosadskog Proletera, u derbiju vanredne runde do nogu su potukli vranjski Dinamo - 3:0.

Izbaranici Nenada Vanića su, posle dva kiksa (Bačka Topola 2:2, Bežanija 0:0) u svim aspektima igre nadvisili ekipu sa juga i golovima Milana Mirosavljeva u osmom, Nemanje Čovića u 33. i Strahinje Krstevskog u 86. minutu nastavili pohod ka elitnom rangu. Osim pogodaka, ekipa sa Slane bare plenila je načinom igre, a sa terena je ispraćena ovacijama, pošto joj je ovo već sedmi meč bez poraza. Štaviše, novosadski prvogligaš je današnjom pobedom naneo Dinamu najteži poraz u sezoni (jesenas na gostovanju u Pirotu takođe primio trio komada, ali dao pet) i primakao mu se samo na bod zaostatka, pa ove sve ekipe imaju najveće izglede da se od jula takmiče u Superligi.

Izabrane vesti

U slučaju Metalca oni su sve manji. Milanovčani su poklekli na gostovanju Temniću, koji je golom zimske akvizicije, Kamerunca Ferdinanda Fru Fona ostvario minimalac zanačaj u borbi za opstanak.

Izuzetno bitne bodove posle čest kola bez pobede (i bez datog gola!?) upisala je Sloboda, pošto je pod Beglukom isprašila ČSK iz Čelareva (5:1), a posle sušnog perioda znake života daje i kragujevački Radnički, zahvaljujući Jovanu Lukiću i Nenadu Đorđeviću uzeo je meru Novom Pazaru i tako ostvario drugi trijumf u poslednja tri kola.

PRVA LIGA SRBIJE, 21. KOLO

Bežanija - TSC Bačka Topola 2:1 (0:1)
Inđija - Jagodina 3:1 (2:0)
Proleter - Dinamo Vranje 3:0 (2:0)
Radnički Kragujevac - Novi Pazar 2:0 (1:0)
Radnički Pirot - Budućnost Dobanovci 0:0
Sloboda - ČSK Pivara 5:1 (3:0)
Teleoptik - Sinđelić 4:0 (3:0)
Temnić - Metalac  1:0 (0:0)

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

sloboda užiceMetalac Gornji MilanovacDinamo VranjeNenad VanićProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara