Najavljeni timovi
Najavljeni timovi

Ovo još nije gotovo: Bajernova šansa - napadnite Lukasa Vaskeza! Realov plan - dajte loptu Marku Asensiju

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.05.18. | 10:16

Hajnkes odbija da igra sa dva špica u Madridu, Zidan poziva igrače da ne kalkulišu

Real je slavio u Minhenu, ali da se razumemo – ovde ništa nije gotovo. Jeste da je dvostruki uzastopni branilac titule mnogo bliži finalu Lige šampiona i realno je da on bude putnik u Kijev, ali Bajern je često umeo da se vrati iz mrtvih i ne bi bilo veliko iznenađenje ako bi mu to i sada pošlo za rukom.

Uostalom, i Juventus je bio otpisan posle 0:3 u Torinu, ali je na stadionu “Santijago Bernabeu” bio na korak od produžetaka.

Izabrane vesti

Tako razmišljaju i u bavarskom gigantu, međutim, pitanje je da li je nemački prvak u stanju da načini podvig, a tu se ne radi se o voljnom momentu, već o čisto fudbalskim činiocima. Bajernov trener Jup Hajnkes je i uoči prve utakmice imao dosta problema oko sastava ekipe, nije mogao da računa na golmana i kapitena Manuela Nojera, levog spoljnog Davida Alabu, defanzivnog vezistu Artura Vidala i krilo Kingslija Komana, a sada su van stroja i štoper Džerom Boateng, koji bi zbog povrede zadnje lože čak mogao da propusti i Mundijal, odnosno večito “ranjeni” Arjen Roben (aduktor), koji nije ni doputovao na revanš. Upravo su prerani izlasci potonje dvojice odredili tok meča na Alijanc areni (1:2) , otupeli su Bajernov napad i uvukli nesigurnost u odbranu što je kraljevski klub, iako je prikazao prosečnu partiju, iskusno kaznio i stekao prednost pred revanš.

Riberi na prvom meču

Za Hajnkesa je povoljna okolnost što se u tim vraća Alaba, povređenog Boatenga u srcu odbrane menjaće Niklas Zule, u manevru će na Robenovoj poziciji desjtvovati Tomas Miler, a malo povučenji Tijago Alknatara. Razume se, sa Robertom Levandovskim u špicu, iako je Sandro Vagner predalgao treneru da počne sa dva napadača, kako bi bavarski gigant imao više šansi da postigne dva gola i tako neutralize zaostatak iz Minhena.
Sandro se odlično borio na prethodnoj ligaškoj utakmici sa Ajntrahtom, ali može da postane oružje tek ako se odlučim da rizikujem. Svaki trener drži se principa, ni ja neću odustati od svog načina igre u ovako važnoj utakmici”, predočio je Jup Hajnkes, trener Bajerna. “Verujem u ovaj tim. Da bi bio veliki potrebno je da poseduje unutrašnji mir. Krasio nas je 2013. Možda sad imamo jaču ekipu nego pre pet godina, međutim, u velikim utakmicama ona mora da pokaže smirenost u teškim situacijama”.

Baš kao što je to činio Real u Minhenu pre šest dana. Sastav Zinedina Zidana plenio je samopouzdanjem, komplikovane situacije rešavao na jednostavan način, nije paničio ni kad ga je protivnik pritisnuo i to je šampionska crta zbog koje dve godine vlada Evropom.

Samo, za večeras (20.45, TV Arenasport 3), francuski stručnjak mora da smisi novu taktiku, jer ne može da računa na dva veoma bitna igrača. Povreda Danija Karvahala uslovila je dilemu ko će biti desni bek. Tu poziciju, sa rezultatske tačke gledišta, uspešno je pokrivao Lukas Vaskez posle povrede svog kolege, ali je pošteno reći da ga je Riberi namučio, jer je bivši fudbaler Espanjola ipak krilni vezista i nije naviknut d aigra odbranu. Zato je druga opcija Naćo Fernandez, mada je pitanje koliko je spreman, jer mesec dana nije igrao takmičarski fudbal.

Ono što se čini izvesnim jeste da će Zidan na mesto levog krila promovisati Marka Asensija. Sjajni 22-godišnji vezista pokazao se kao streptomicin za Bajern, pošto se potpisao ispod pobede u Minhenu, a dao je gol i u lanjskom revanšu polufinala i sigurno će igrati umesto povređenog Iska. U napadu je jedno mesto rezervisano za Kristijana Ronalda, prvog strelca takmičenja (15 golova), dok bi partner, uprkos lošoj formi, trebalo da mu bude Karim Benzema. Što znači da Geret Bejl opet počinje na klupi.
Moramo da uđemo u meč rešeni da pobedimo. A ne da kalkulišemo kako nam je i remi dovoljan. Siguran sam da Bajern nema kompleks i da će istrčati na teren sa idejom da nas dobije, međutim, želimo da postignemo nešto posebno, da se plasiramo u treće vezano finale Lige šampiona”, rekao je Zidan.

Marko Asensio je doneo Realu veliku prednost

Prilično smo uvereni da će Zizu zahtevati od svojih pulena da što više drže loptu u nogama i igraju na sigurno, kratkim pasovima i tako izvlače goste što bi otvorilo prostor pre svega Kristijanu Ronaldu, koji je u Nemačkoj bio neuobičajeno anemičan, ali pre ili kasnije proradi. Uostalom, na poslednjih devet mečeva kod kuće, bilo u Primeri, bilo u Ligi šampiona, Portugalac je svaki put davao po gol. Jasno je šta se od njega očekuje.

Real je nesumnjivo naučio lekciju iz poraza od Juvea, a kako ga u nedelju očekuje Klasiko potrudiće se da još jednom savlada desetkovane Crvene i pun elana otputuje na “Kamp Nou”. Da bar pokvari žurku Barseloni, kad već nije mogao da uzme titulu.

Projektovani sastavi

REAL - BAJERN, 20.45, prvi meč 1:2

Madrid
Stadion: “Santjago Bernabeu”
Kapacitet: 85.454
Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

REAL MADRID: Navas - Vaskez, Varan, Ramos, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić, Asensio - Benzema, Ronaldo. Trener: Zinedin Zidan.

BAJERN: Ulrajh - Kimih, Zule, Humels, Alaba - Martinez, Alkantara, Hames Rodrigez - Miler, Riberi - Levandovski. Trener: Jup Hajnkes.

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA

Utorak:

20.45: (2,20) Real (3,75) Bajern (3,00), prvi meč 1:2

Sreda:

20.45: (2,50) Roma (3,65) Liverpul (2,65), prvi meč 2:5

FOTO: Action images

 


tagovi

Bajern MinhenJup HajnkesZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara