Lukas Paketa
Lukas Paketa

Ovo nismo videli jedno 10 godina: Paketa doneo duh Brazila u Seriju A, Borini i Suso upucali odličnu Đenovu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.01.19. | 16:53

Iz zasade...

Favorit je opravdao očekivanja, mada je utisak da ne bi bilo toliko nezasluženo ni da je iz Đenove poneo samo bod, a ne sva tri. Međutim, sreća je danas bila na Milanovoj strani, pa su u bizarnoj atmosferi polupraznog stadiona “Luiđi Feraris“ – domaći navijači su bojkotovali meč posle odluke da se on pomeri za danas zbog rizika od huliganskih tuča u večernjem tereminu – Rosoneri slavili sa 1:0  i vratili se na četvrto mesto na tabeli Serije A, koje znači i plasman u Ligu šampiona.

Možda i pomalo iznenađujuće s obzirom na to da izabranici Đenara Gatuza najblaže rečeno ne igraju posebno blistav fudbal, ali na ruku im ide što se muče i Roma i Lacio, pa još mogu da se zanose elitom u kojoj Milanu objektivno gledano po kvalitetu trenutno nije mesto. Mada, i tu ima pomaka. Lukasu Paketi će biti potrebno vreme da se privikne na italijanski fudbal, ali barem pokazuje da se ne plaši da preuzme odgovornost. U prvom poluvremenu umalo je odvalio stativu udarcem sa oko 30 metara, a u drugom je impresionirao navijače fintom karakterističnom za kraj prošlog i početak ovog veka, fintom kakva se u modernom fudbalu retko viđa...

Izabrane vesti

Međutim, baš kod tebe finte videli smo i mračnu tamu 35.000.000 evra vrednog pojačanja. Paketa jeste na superatraktivan način iz izgre izbacio Danijela Besu, ali je potom promašio pas i otvorio Đenovi kontru koja je mogla – možda bolje reći morala – da rezultuje golom. Imao je Paketa u 66. minutu odličnu šansu i da sa peterca glavom zakuca loptu u mrežu, ali je tukao pravo u Jonuta Radua što nas uz ovo malo prepotentno razmetanje driblinzima uverava u mišljenju da je Lukas jednostavno takav igrač: ili će ga obožavati ili će ga mrzeti. On je tako izabrao.

Sa druge strane, Italijani ko Italijani uvek su spremni da žrtvuju lepotu za rezultat, osim kad su u pitanju automobili i moda doduše. Pa je tako utakmica premoljena u 72. minutu kada je na odličnu prizmenu loptu Andree Kontija iskusni Fabio Borini samo postavio nogu i postigao ligaški prvenac u sezoni.

Taj pogodak gostujućeg tima otkrio je zašto Đenova, uprkos određenom kvalitetu u nogama, tavori u donjem domu. Najprostije rečeno: luzerski mentalitet. U prvih sat vremena imali su veiki broj šansi za gol, trebalo je štaviše da pobedu, Besa i odlični Darko Lazović (večeras možda i najbolji na terenu u svom timu) stavljali su Milanovu odbranu na ozbiljne muke, ali posle tog jednog gola mreži domaćeg tima – jedno veliko ništa od Đenove.

Nije baš ni ovaj Milan onaj nemilosrdni velikan kome je pre deceniju i kusur bila dovoljna jedna šansa da završio posao, ali i ovakav kakav je ipak ima određenu rutinu. Pitajte recimo Susa, koji i te kako zna kako da iz punog trka gađa u suprotnu stativu baš kad se meč lomi. I to je ta razlika.

Inače, Milan je igrao bez Gonzala Iguaina čiji se transfer u Čelsi očekuje svakog časa, dok u Đenovinom timu nije bilo suspendovanog Kšištofa Pjonteka, ali ne samo zbog kartona, već i zbog toga što će baš on zameniti Argentinca na San Siru. Zbog povreda ili suspenzija u Milanovom timu nije nilo ni Kesija, Kalabrije, Romanjolija, Bilje, Kaltare, Bonaventure... Kristijan Zapata se povredio već u prvom poluvremenu

Serija A, 20. kolo:

Subota

Roma - Torino 3:2 (2:0)
/Zaniolo 15, Kolarov 34pen, El Šaravi 73 - Rinkon 51, Ansaldi 67/

Udineze - Parma 1:2 (0:1)
/Okaka 50 - Inglese 11. penal, Žervinjo 68/

Inter - Sasuolo 0:0

Nedelja

Frozinone - Atalanta 0:5 (0:2)
/Manćini 11, Zapata 44, 47, 64, 73/

SPAL – Bolonja 1:1 (0:1)
/Kurtić 63 – Palasio 24/

Fjorentina – Sampdorija 3:3 (1:1)
/Murijel 34, 70, Pecela 90+3 – Ramirez 44, Kvaljarela 81 pen, 85/

Kaljari – Empoli 2:2 (1:0)
/Pavoleti 36, Arijas 90+1 – Di Lorenco 70, Zajc 81/

Napoli – Lacio 2:1 (2:0)
/Kaljehon 34, Milik 37 – Imobile 65/

Ponedeljak

Đenova - Milan 0:2 (0:0)
/Borini 72, Suso 83/

20.30: (1,10) Juventus (10,0) Kjevo (23,0)

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Lukas PaketaSusoFabio Borini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara