Ovo rasulo više ni Mesi ne može da zaustavi, Hrvatska ponizila Argentinu!

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.06.18. | 21:54

Vatreni ubedljivo do osmine finala, Gaučosi na pragu eliminacije – 3:0

Još tokom kvalifikacija za Mundijal videlo se da Argentina nema hemiju, ali se fudbalska javnost u ovoj zemlji nadala da bi to moglo da se promeni u Rusiji. Ipak, takve procene su bile pogrešne. Argentina je večeras na Svetskom prvenstvu doživela pravi brodolom, potpuno je razbijena od Hrvatske, koja slavi zasluženi plasman u osminu finala, a Gaučosima ostaje samo teorija i nada da će nekavo čudo da se dogodi u poslednjem kolu. To je zaista teško očekivati nakon ovakvog debakla - 3:0 (0:0).

Nošeni fantastičnim dvojcem na sredini terena, Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem, Vatreni su očitali pravu fudbalsku lekciju selekciji Horhea Sampaolija. Objektivna razlika u kvalitetu, pre svega na sredini terena, posebno je bila očigledna u drugih 45 minuta, kada je viđena prava igra mačke i miša na stadionu u Nižnjem Novgorodu.

Izabrane vesti

Hrvati su i u prvom poluvremenu bili smireniji, odmereniji u ambicijama i strpljiviji. Sačekali su svoju šansu, naterali protivnika da se opusti i surovo ga kaznili. Uloga tragičara utakmice pripala je nesrećnom Viliju Kabaljeru, koji je na startu drugog poluvremena poklonio gol lukavom Anteu Rebiću. Potpuni nokaut doživeo je deset minuta pre kraja utakmice kada nije imao šta da traži kod projektila Luke Modrića, dok je ono što su učinili Hrvati u poslednjim trenucima meča, kod gola Rakitića, predstavljalo pravo poniženje za čitavu ekipu Horhea Sampaolija, ne samo za nesrećnog čuvara mreže Čelsija.

Lionel Mesi je glavobolju imao još na samom početku utakmice. Trenutak koji su uhtatile televizijske kamere jasno je pokazivao da Argentina ne ulazi na pravi način u meč. Veliki as Barselone i svetskog fudbala bio je potišten čitavu utakmicu. Svaki njegov pokušaj da prođe kroz dvojicu ili trojicu igrača završaovao se na samom početku. Slično je bilo i sa ostatkom tima, koji nije umeo da pronađe pravi način da se odupre nadahnutom protivniku.

Veliki gubitnik je i Sampaoli, čije je trenersko umeće nakon ovakvog nastupa na Mundijalu postalo više nego upitno. Za njegovo „razapinjanje“ večeras će biti zadužena argentinska štampa, koja ne dozvoljava ovakvo fudbalsko poniženje. Temperamentni strateg je u prve dve utakmice na Mundijalu sve pogrešno uradio, pokušaće nešto da promeni u utakmici sa Nigerijom, ali bi tada moglo da bude kasno, jer više ništa ne zavisi od Argentine.

Hrvatska nakon ovog meča ima otvoren put pred sobom. Dalić će biti u mogućnosti da dobro odmori ključne igrače protiv Islanda i dobro pripremi za osminu finala. Sa igrom koju su večeras demonstrirali Modrić i Rakitić probleme bi imale i da leko kvalitetnije i organizovanije selekcije od Argentine, tako da će Vatreni u nastavku takmičenja biti tim "za izbegavanje" od strane protivničkih selekcija.

Argentiska svlačionica bi mogla da eksplodira već večeras, ako se to nije dogodilo i pre ove utakmice. Oni iskusni su potpuno podbacili, a oni od kojih se očekivala sveža krv nisu doneli dodatni kvalitet. Takođe je jasno da je apsolutno bez autoriteta ostao i Sampaoli, čije se reči neće previše uvažavati u pripremi za meč sa Nigerijom. Većina u taboru Gaučosa bi verovatno već večeras želela da napusti Rusiju, ali će ipak morati da ostanu na istom mestu još pet dana.

ARGENTINA - HRVATSKA 0:3 (0:0)
/Rebić 53, Modrić 81, 90+1 Rakitić/

Stadion: Nižnji Novgorod
Kapacitet: 43.000
Sudija: Ravšan Irmatov (Uzbekistan)

ARGENTINA (3-4-3): Kabaljero - Merkado, Otamendi, Taljifiko - Salvio (od 56. Pavon), Maskerano, Perez (od 68. Dibala), Akunja - Mesi, Mesa, Aguero (od 54. Iguain).

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Brozović, Rakitić - Rebić (od 57. Kramarić), Modrić, Perišić (od 82 Kovačić), Mandžukić (od 90+5 Ćorluka).

Foto: Action images


tagovi

Lionel MesiIvan RakitićLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara