Henderson (© Reuters)
Henderson (© Reuters)

Ovo se ni u ludilu ne odbija: Henderson dobija četiri puta veću platu nego što ima u Liverpulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 10:21

At Itifak baš zagrizao za kapitena Crvenih

Na životnoj raskrsnici se nalazi Džordan Henderson. Dobio je ponudu kakvu nikad u karijeri nije imao. Da igra fudbal „peške“, a zaradi toliko da njegova pokolenja ne moraju prstom da mrdnu i opet bi živela u blagostanju. Sve posle saznanja da je Al Itifak rešio da mu značajno uveća primanja koja trenutno ima u Liverpulu.

Interesovanje kluba iz Saudijske Arabije za centralnog vezistu Crvenih traje danima. Isprva nije bilo nagoveštaja da bi Hendo mogao da promeni sredinu, međutim, pošto je procurela informacija o tome šta Arapi nude predstavljalo bi ludost da njihov poziv ne prihvati. A nude sledeće: sedmičnu platu u visini od 760.000 funti. To je 890.000 evra svakog ponedeljka, a na godišnjem nivou 42.000.000 evra!

Izabrane vesti

Primera radi, na Enfildu Henderson zarađuje 190.000 funti nedeljno, što znači da bi u novoj sredini imao četiri puta veća primanja. Da se ne lažemo, tamo bi „u zubima“ mogao da nosi pola lige. Ionako je marka za Premijer ligu, najintenzivniju i najtežu i fizičkom smislu, lako je pretpostaviti da ne bi imao problema u Pro ligi Saudijske Arabije, makar mu rivali bili neki od najpoznatijih fudbalera današnjice, poput Karima Benzeme, Engolo Kantea, Kristijana Ronalda, Kalidua Kulibalija, doskorašnjeg klupskog kolege Roberta Firmina, Sergeja Milinković Savića...

Posebno je značajno što je Džordan Henderson ovakvu ponudu dobio u zrelom životnom dobu, tek je napunio 33. godine...

Atletik – koji je prvi objavio cifre – ističe da Henderson sada, za razliku od inicijalnog opipavanja pulsa, ozbiljno razmatra da se pridruži Stivenu Džerardu, pre nekoliko dana angažovanom na klupi Al Itifaka. Da bi se posao realizovao potrebno je da se saglasi i Liverpul, drži konce u rukama, pozivajući se na ugovor kojim je kapiten vezan za Enfild do 2025.

Jasno je da Crveni insistiraju na obeštećenju. Znaju i sami da su Arapi platežno moćni, pa kad je već tako da se okoriste. Opet, ne žele da stoje na putu Džordanu ako ovaj, posle svega što je uradio za klub – a učestvovao u osvajanju osam trofeja – izrazi želju da se otisne na Bliski istok.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Džordan HendersonLiverpulAl Itifak

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara