Želson Martins
Želson Martins

Ovo znači rat: Atletiko doveo Želsona Martinsa, Sportingu ni dinara! A nudili su mu 25.000.000?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 12:16

I izgubili strpljenje

Pojedini menadžeri su ustuknuli ne želevši da zatvaraju vrata Sportinga. I klubovi su uglavnom hteli da sve urade po pe-esu, bez vucaranja po advokatskim kancelarijama i Fifinom sudu. Takav je bio i plan Atletika. Ali Sporting je previše zatezao. I na kraju je ostao bez dinara. Jorgandžije su očigledno izgubile strpljenje i na dan kada su čelnici Sportinga u medije pustili pretnju tužbom ozvaničili dolaka Želsona Martinsa!

Ono što je posebno interesantno je da je Atletiko saopštio da 23-godišnji krilni fudbaler u Madrid stiže kao SLOBODAN IGRAČ. Dakle bez centa obeštećenja. Martins naime ima čiste papire pošto je posle napada Sportingovih huligana na ekipu  zatražio i dobio jednostrani raskid ugovora. Ali to je bilo na prvoj sudskoj instanci. Sporting se žalio. I niko ne može sa sigurnošću da pretpostavi kako će se postupak završiti.

Izabrane vesti

Baš zbog te neizvesnosti svi su zainteresovani klubovi uglavnom pokušavali da odobrovolje Sporting na prijateljsku saradnju. Pokušao je i Atletiko. Prema poslednjim informacijama, nudio je 15.000.000 evra fiksno i još 10.000.000 u premijama, neko čak pominje da je sve te pare Sporting mogao da uzme i pride zadrži 50 odsto od naredne Martinsove prodaje, mada za takvu tvrdnju nema potvrde.

Na kraju su ostali bez ičega. Barem dok ne tuže Atletiko pred Fifom. U Martinsovom sada nevažećem ugovoru njegova sloboda je koštala 60.000.000 evra. Veruje se da će Sporting tražiti toliku odštetu. Da li će i dobiti? Ko to zna.

Sigurno je samo da je Sporting izgubio, a Atletiko dobio igrača koji je na 140 utakmica za lisabonske Lavove postigao 27 golova i namestio još 30. Na stadionu Vanda Metropolitano neće imati zagarantovano mesto u prvom timu, već će za tu privilegiju morati da se bori sa Vitolom i Tomom Lemarom, koga je Atletiko platio Monaku čak 70.000.000 evra.

Martins je stigao za džabe. Ali ceh bi na kraju mogao da ispadne mnogo veći. Advokati na potezu.

Inače, Želson Martins je potpisao ugovor na šest sezona. Ranije su mediji pisali da će godišnje zarađivati 3.000.000 evra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Želson Martins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara