©AFP
©AFP

Ozbiljni favoriti ovako rešavaju stvari: Maroko uz dominantnu igru do ubedljivog slavlja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 20:03

Odlična selekcija Valida Regragija opravdala očekivanja - 3:0

Drugi su štucali, mnogi su ozbiljno zabrinuli svoje navijače, ali je Maroko demonstrirao način na koji favoriti treba da rešavaju utakmice poput ove sa Tanzanijom. Apsolutna dominacija, odgovorna igra i na kraju ubedljivo slavlje. Sve to bez preterane potrošnje energije - 3:0 (1:0).

Da se ovakav epilog donekle mogao i očekivati potrvđuje i podatak da je Maroko na poslednjih osam utakmica u grupnim fazama Kupa afričkih nacija ostvario osam pobeda, uz jedan remi.

Izabrane vesti

A vrlo lako je moglo da bude i ubedljivije, da je selekcija Valida Regragija uspela da iskoristi još neku od brojnih prilika iz prvog poluvremena. Ovako, čekalo se od isteka pola časa igre, kada je Romen Sais odlično reagovao nakon slobodnog udarca upravo Zijeha i odbijene lopte pomalo nesigurnog Aišija Manule.

Dominacija Maroka nijednog trenutka nije jenjavala, ali je kakva-takva rezultatska neizvesnost trajala sve do 77. minuta utakmice, kada je Azedin Unahi postigao drugi pogodak na meču, posle atraktivnog duplog pasa sa Aminom Adlijem. Marokancima je sedam minuta ranije posao dodatno olakšalo isključenje Navatusa Mirošija, mada Tanzanija ni pre toga nije uspela da stvori opasnost pred protivničkim golom.

Na kraju za veliku upornost je nagrađen i Jusef En Nesiri koji je u 80. minutu koji je odlično ispratio kontranapad koji je otvorio Ašrfaf Hakimi u 80. minutu utakmice. Pomoćni sudija je prvobitno signalizirao nedozvoljenu poziciju, gledao se VAR snimak, nakon čega je pogodak priznat. Zanimljivo, Regragi je na klupu već poslao i strelca En Nesirija, ali i Unahija i Zijeha, kako bi im dodatno sačuvao snagu za okršaj sa Kongom, kojim bi mogli da otvore vrata, ne samo druge faze takmičenja, već i za osvajanje prvog mesta.

KUP AFRIČKIH NACIJA, 1. KOLO:

Sreda:

Maroko - Tanzanija 3:0 (1:0)

/Sais 30, Unahi 77, En Nesiri 80/

21.00: (2,75) DR Kongo (2,95) Zambija (2,85)



tagovi

Kup afričkih nacija 2024Afrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara