OZBILJNO JE! Jokanović drugi pik Čelsija, šanse rastu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 13:28

Srbin sve bliže klupi Plavaca

Nije prvi put da se pominje, ali je sada ozbiljno!

Slaviša Jokanović je veoma ozbiljan kandidat, čak i drugi pik, da nasledi Antonija Kontea na klupi Čelsija!

Izabrane vesti

Ovu mogućnost je pre dva i po meseca prvi lansirao tabloid Dejli mejl, ali s obzirom na reputaciju engleskog lista, mnogi nisu bili skloni da poveruju u tu vest. Sada potvrda stiže iz daleko relevantnijeg i pouzdanijeg Ivning standarda, koji je kao ugledan lokalni medij vrlo dobro obavešten o dešavanjima u Fulamu i Čelsiju.

Osvajanje FA kupa je malo zakomplikovalo situaciju u Čelsiju. Nije tajna da Abramovič hoće da smeni Kontea i da Marina Granovskaja odavno gura tu opciju, ali je Italijan osvajanjem trofeja donekle popravio šanse da ostane. Ipak, daleko veći su izgleda da će biti smenjen jer klub ne može da pređe preko nekih njegovih gestova i reči tokom sezone. Naravno, moraće da mu isplati obeštećenje i Italijan mirno čeka rasplet jer nema ništa protiv da napusti Stamford Bridž sa debelom odštetom.

Čelsi već nedeljama traži njegovu zamenu i do sada su brojna imena pomenuta u tom kontekstu, pa i Jokanovićevo. Ali mnogi su i otpali iz trke poput Luis Enrikea, Tomasa Tuhela, Karla Ančelotija, Maksa Algerija, Dijega Simeonea... Neki su bili nerealne želje i na kraju se krug suzio.

Mauricio Sari je ostao kao prvi favorit za klupu Plavaca, pošto je razlaz sa Napolijem na pomolu. Međutim, postoje tanke šanse da se pomiri sa De Laurentisom i da nastave saradnju. Takođe, Čelsi nije voljan ni da plati otkupnu klauzulu od 8.000.000 evra na kojoj gazda Napolija insistira. Ako Sari ne zameni zemljaka Kontea, sledeća opcija je Jokanović.

U upravi Čelsija su u prethodnih nedelja sa pažnjom pratili Jokanovića u Fulamu i oduševljeni su kako radi, tvrdi Ivning Standard pozivajući se na izvore u klubu. Srbin je doveo Fulam na korak od Premijer lige, neguje lepu igru, nije trener koji stalno kuka za pojačanjima već ume i da izvuče maksimum od onoga što ima na raspolaganju... Uz sve to je bivši igrač Čelsija, poznaje klub, ali i fudbalske prilike u Engleskoj gde je kao trener Votforda i Fulama proveo skoro četiri godine.

Jokanović ima još 12 meseci ugovora sa Fulamom i nema fiksnu otkupnu klauzulu tako da bi Čelsi morao da pregovara sa gradskim rivalom oko obeštećenja, ali ono sigurno ne bi bilo tako veliko kao u slučaju Sarija.

Preostali lkandidati koji se pominju kao mogući naslednici Kontea su Leonardo Žardim, Loran Blan, Unaj Emeri, Horhe Sampaoli, Rui Farija, ali njihove šanse su manje od Jokanovićevih.

(FOTO: Action images)


tagovi

Slaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara