Ožegović „porodio“ pobedu u Surdulici – Partizan bolji, ali problemi ostali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.07.18. | 20:55

Crno-beli upisali superligaški prvenac, Dinamo iz Vranja poslednjih pola sata imao igrača manje

Partizan je upisao prvenac u novoj sezoni Superlige, pobedio je u Surdulici debitanta Dinamo iz Vranja sa 1:0 u meču drugog kola, a jedini pogodak postigao je Ognjen Ožegović osam minuta pre kraja.

Kao i na meču sa Trakaijem u Ligi Evrope, crno-beli su u poslednjih pola sata imali igrača više, a pošto je drugi žuti karton u 57. minutu zaradio Nikola Đurić, ali ni to nije pomoglo Đukićevoj ekipi da brže slomi otpor Vranjanaca.

Izabrane vesti

Ekipa Miroslava Đukića morala je da prođe „porođajne muke“ kako bi zatresla protivničku mrežu. Ono što će mu, sa druge strane, svakako biti pozitivni je da Partizan opet nije primio gol, mada su Vranjanci imali skromno napadačko izdanje. 

Delimično je prvi deo meča u Surdulici doneo bolju sliku o crno-belima, ali je u nastavku i nervoza učinila svoje, pritom su se opet pokazale neke stare boljke.  

Na Đukićevu, a i sreću navijača Partizana, Ognjen Ožegović se lepo snašao osam minuta pre kraja utakmice i posle centaršuta štopera Nemanje Miletića, na petercu u padu ćušnuo loptu u mrežu.

Kao da su promene koje je Đukić napravio u sastavu uticale na određeno poboljšanje u igri u prvom poluvremenu u odnosu na duel sa Trakaijem pre nekoliko dana. Ipak, uz dužno poštovanje prema Vranjancima, pitanje je koliko Dinamo može da bude reper za crno-bele.

Iako su gosti iz Beograda delovali borbenije i agresivnije, hroničan problem ostala je realizacija. To je jasno kao dan, a biće još jasnije protiv snažnijih protivnika od današnjeg.

Stvorili su crno-beli dovoljno prilika na stadionu u Surdulici da su morali već posle prvog poluvremena da vode sa 2:0, ali Rikardo Gomes u čak tri navrata nije uspeo da zatrese mrežu.

Uključivali su se i Partizanovi bekovi u napade vrlo često, Vulićević, kojem je ovo bio prvi meč u sezoni, po desnoj, odnosno Nemanja Miletić po levoj strani. Ovaj drugi je dva puta u prvom poluvremenu tuako sa ivice kaznenog prostora, ali su ti udarci završili pored stative.

Ognjen Ožegović se vratio u tim posle oporavka od povrede koju je nedavno doživeo baš na ovom stadionu protiv Radnika, ali je i on imao svoju seriju promašaja i to u oba poluvremena.

Kada se na to doda i činjenica da je Danilo Pantić odigrao najslabiji meč u dosadašnjem toku sezone, nije ni čudo što su crno-beli, kako je vreme odmicalo, delovali tromo, pa i umorno.

 

DINAMO VRANJE – PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Ožegović 82/

Stadion u Surdulici
Kapacitet: 
3.312
Sudija: Novica Anđelovski

DINAMO VRANJE (4-2-3-1): U. Đurić – N.Đurić, Tasić (od 72. Radivojević), Lalatović (od 27. Stanković), Vukajlović – Okomijan, Nedeljković - Antić (od 59. Pavišić), Dimitrov, Sićović – Suraka.
PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, N.R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić - Kosović (od 73. Suma), Zdjelar, Pantić (od 63. Ilić), Janković (od 86. Đerlek) - Gomes, Ožegović

Superliga, drugo kolo:

Subota:

Zemun - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Simić 90+5 - Fofana 83/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Gigić 32/

Mladost Lučani - Radnik 1:0 (0:0)
/Radivojević 51/

Proleter - Voždovac 2:1 (0:0)
/Mirosavljev 48, Čović 87 - Stuparević 61/

Rad - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86/

Nedelja:

Bačka – Spartak 2:1 (0:1)
/Makarić 46, Mičić 71pen – Savković 45pen/

Crvena zvezda – Radnički 1:0 (1:0)
/Rodić 9/

Dinamo - Partizan 0:1 (0:0)
/Ožegović 82/

Foto: FK Partizan


tagovi

Ognjen OžegovićMiroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara