Paket od pet zvezda nekada vredan preko 60.000.000 ponovo u hrvatskom fudbalu...

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 18:48

Doduše, čeka se još da Rog ozvaniči svoj dolazak...

Godinama unazad zagrebački Dinamo carauje čitavim regionom kada je fudbalska pijaca u pitanju, međutim ova zima pokazuje da se okolnosti menjaju i u samoj Hrvatskoj, da ne govorimo o prostoru čitave bivše države.

I medijski i na svaki drugi način splitski Hajduk i Rijeka preuzeli su primat. Da li će taj trend potrajati drugo je pitanje, ali da su klubovi iz Dalmacije i Kvarnera trenutno 'u piku', čak sa boljim izgledima za osvajanje titule, to stoji.

Izabrane vesti

Hajduk je ukrao pažnju u svim nekadašnjim republikama SFRJ onim zanimljivim predstavljanjem Ivana Perišića, da bi potom dobro uzdrmao i samopouzdanje i renome nenadmašnog trgovca na ovim prostorima i velikog rivala Dinama, kada mu je pred nosom ukrao Josipa Brekala.

Rijeka je letos aktivirala regionalnu bombu, vrativši u hrvatski fudbal Marka Pjacu iz Italije. Tokom današnjeg dana ozvaničen je i povratak nekadašnjeg napadača Osijeka i prvog strelca HNL-a Mirka Marića (takođe iz Serije A), ali to će očito biti samo uvod u još jedan vrlo zvučan zimski posao.

Italijanski mediji jutros su objavili kako bi se Marko Rog, igrač Kaljarija, mogao vratiti u domovinu; pomislili su mnogi da je u pitanju Dinamo, ali prema saznanjima Germanijaka njeovom angažmanu najbliža je upravo Rijeka!

Klub sa Rujevice kontaktirao je s Rogom, izneo mu svoje planove, pa se sada čeka njegova odluka, njegov odgovor.

Jasno je da mu malo klubova trenutno može ponuditi što mu nudi Rijeka, navodi u svom tekstu isti izvor. Rog je čitavu sezonu izvan terena, nije odigrao ni minut službenih utakmica, oporavlja se od još jedne operacije kolena i potrebna mu je sredina gde bi imao i poverenje trenera i neophodne minute.

Rijekin adut u razgovorima s Rogom mogao bi da bude Marko Pjaca, veliki su prijatelji još iz Dinama, ostali su i kasnije vrlo bliski, pa čelnici hrvatskog kluba sigurno računaju i na ovaj vid podrške.

Zanimljivo, ako bi i Rog pristao na ponudu Riječana, samo od letos do ovog januara, u HNL-u bi se vratili momci (Brekalo, Pjaca, Marić, Perišić, Rog) koji su u svet otišli za više od 60.000.000 evra!

Doduše, najveći deo tog novca bio se slio u kasu zagrebačkih Modrih...


tagovi

Marko RogZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara