Paketa - buđenje velikog Milana

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.10.18. | 17:39

Ko je, kakav je, šta je, gde će igrati, da li će zbog njega Rosoneri promeniti formaciju?

Kako odbiti čoveka koji vam je na tacni isporučio jednog od najboljih fudbalera 21. veka? I kako ne verovati tom čoveku kada 15 godina kasnije dođe i kaže - imam novu zlatnu koku! Nisu se Berluskoni i Galijani prevarili kada su iskeširali nešto više od 8.000.000 evra leta 2003. za tada mlađanog Kaku. Da ne nabrajamo šta je sve Milan postigao na turbo pogon brazilskog genijalca, a sada čovek koji je "otkrio" tog istog Kaku kaže da ima novog. Ime mu je Lukas Paketa i ima 21 godinu. Na San Siru ni časa nisu časili i novac nisu žalili. Vremena su se naveliko promenila pa se takav nebrušeni dijamant ne može pazariti baš za siću, ali ako se ispostavi da su Rosoneri dobili barem upola "onog Kakinog" za 35.000.000 evra, trljaće ruke i navijači i čelnici Milana. 

Govorimo naravno o Leonardu, nekadašnjem treneru sedmostrukog šampiona Evrope i očigledno mnogo boljem skautu. Pre 15 godina bivši reprezentativac Brazila bio je zadužen da "rilja" po nepreglednim i neistraženim južnoameričkim fudbalskim prašumama, dok je sada na poziciji sportskog direktora, tako da je dosta lakše zaključio posao. Ili ipak nije? Lako zvuči dosta nespretno ako se zna da su okice zbog istog blinkera zasijale tržišnom krvožedniku kakav je Pari Sen Žermen. Mesecima su podanici Antera Enrikea vršljali oko Pakete i njegovih predstavnika, čak poodmakli u pregovorima, no međutim... 

Izabrane vesti

Kako javljaju italijanski mediji Leonardo je imao takve adute u rukavu da čak ni sva ušteđevina šeika Al Kelaifija, niti ono što je u ostacima naftnih bušotina sakrio za crne dane, a na sve zlato i kadifu što je već ponudio, ne bi pomogli da se momak iz Rija predomisli. Leo je prišao Paketi potpuno otvoreno, prijateljski, njegove veze sa agentima i dobri odnosi s porodicom dodatno su "razbistrili" glavu buduće "desetke" Rosonera, da bi možda i ključ svega predstavljao poziv samog Kake. Navodno, slavni as objasnio je mladom nasledniku zbog čega bi valjalo da pre PSŽ-a ili bilo kog drugog bogatuna koji nudi kule i gradove, izabere baš Milan. 

Leonardo je veliki posao odradio i sa ljudima iz Flamenga. Nije beznačajan podatak da su se Brazilci zaštitili otkupnom klauzulom od 50.000.000 evra. Za PSŽ to i nije bila neka velika prepreka, ali za Milan jeste. Zato je Leo morao naporno da radi kako bi ubedio gospodina Bruna Spindela dok je ovaj prethodnih dana boravio u Milanu. Da ga ubedi da je Milanovih 35.000.000 bolje i veće od pariskih 50.000.000?! Šta kažete, lak zadatak? 

Naravno, Flamengo je u celoj priči isposlovao dobre bonuse, ali o tome će se više pričati kada dođe vreme. Suština je da su Milanezi uspeli da dobiju veliki rat sa neuporedivo jačim protivnikom i možda time nagovestili povratak na stare staze.

Kada je sam igrač u pitanju on se zadovoljio platom od maksimum 1.700.000 evra po sezoni u narednih pet godina...  

Zanimljiv je i podatak da je Lukas Paketa najskuplji Brazilac u istoriji Serije A. Zapravo, najskuplja kupovina nekog italijanskog kluba iz Brazila. Do njega, najviše novca izdvojio je Inter za Gabigola (29.500.000), a slede Pato (24.000.000), Žerson (16.600.000), Ernaneš (13.500.000), Tijago Silva (10.000.000), Kaka (8.500.000), Alison (8.000.000)...

Šta Milan dobija sa Lukasom Paketom? Dosta je nezahvalno govoriti sa ovolike distance - ipak momak stiže tek u januaru, biće potreban period aklimatizacije u svakom smislu - ali kolege iz Italije tvrde da će Đenaro Gatuzo biti zadovoljan. Radi se o kreativcu koji suštinski igra iza napadača, može da odradi zadatke po krilu, a neće se buniti ni ako ga spustite na mesto u veznom redu. Rino trenutno forsira 4-3-3, no kada dođe Paketa ne treba isključiti mogućnost prelaska na 4-2-3-1, ili neku od varijanti sa trojicom ofanzivaca iza špica. Primera radi: Kesi i Bilja kao centralni vezni, desno Suso, u centrali Paketa, levo Čalhanoglu i kao najistureniji Gonzalo Iguain.

Ne zvuči loše, zar ne?

Lukas Tolentino Koeljo de Lima. Puno ime. Skraćeno - Lukas Paketa po ostrvu u blizini Rija gde je rođen. Kada mu danas kažu da su svi verovali da će postati poznati fudbaler, sumnjičavo vrti glavom. Seća se da je bio premali gotovo u svakoj omladinskoj kategoriji. I tako godinama. Sve dok odjednom, u samo tri leta, nije izrastao skoro 30 centimetara. Tada kreće eksplozija. Idol Kaka, neiscrpna inspiracija španski genije Inijesta. Kakva kombinacija... 

Tekuća godina daleko je najbolja u karijeri ovog momka. Na 40 i kusur utakmica postigao je 11 golova i podelio šest asistencija. Samo od starta ove sezone devet pogodaka na 24 meča. Prošlog septembra stigle su nagrada i motiv - debija za nacionalni tim Brazila. Ušao je u igru umesto Kutinja na meču protiv Sjedinjenih Američkih Država. 

Milano nestrpljivo čeka. 

Milano, zapravo, predugo čeka...


tagovi

Lukas PaketaZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara