Paketa i Pjontek opet zasijali, Zaniolo ponovo spasao Romu, ali supermenski Điđo je sve zasenio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.02.19. | 22:31

Milanov golman spektakularnim odbranama zasenio sve u derbiju

Milanovi navijali su se skakali od sreće zbog novog gola tandema PaketaPjontek, potom su se Romini radovali zbog pogotka nove zvezde italijanskog fudbala Nikola Zanijola, ali je na kraju sve zasenio čudesni Đanluiđi Donaruma. Popularni Điđo zaista izrasta u čudo od golmana i ide stopama Điđija Bufona. Ono što je večeras branio na Olimpiku može malo ko na svetu i najzaslužniji je što je meč završen bez pobednika i sa konačnih 1:0. Romine igrače ja zaustavio, ali svoje nije mogao...

Da će ovo biti njegova noć, Điđo Donaruma je najavio na početku meča kada je skinuo volej Džeka. Roma je taman postavljala igru da stegne obruč, kada ju je Lukas Paketa „opljačkao“. Uporni Brazilac je oteo loptu neozbiljnom Pelegriniju kod korner zastavice, a onda maestralnim centrašutem pronašao Pjonteka na petercu. Poljak je reagovao predatorski isipred Manolasa i postigao treći gol u tri meča za Rosonere od dolaska iz Đenove. A Paketi je to bila druga asistencija za Poljaka.

Izabrane vesti

Roma je bila šokirana primljenim golom i Milan je mogao da iskoristi skamenjenost domaćih fiudbalera, ali se umesto toga povukao i dozvolio Vučicu da se ekspresno vrati u utakmicu. Trebalo je Roma da izjednači još do poluvremena, ali je Điđo Donaruma činiio čuda na golu. Fenomenalnom paradom je zaustavio šut Zanijola, a onda u jednom napadu skinuo dva čista gola Šiku i Džeku.

Ono što nije uspela u prvom, Roma je ostavrila odmah na poečtku drugog poluvremena. Večeras očajni Musakio je katastrofalno regaovao na centrašut Karsdorpa i umalo postigao autogol. Donaruma je to sprečio sjajnim refleksom, ali je Zaniolo iz odbitka doneo Romi zasluženo izjednačenje.

Roma je dobila krila i nastavila da juriša ka preokretu. Bila je blizu u nekoliko situaciju. Ali Donaruma je još jednom fantastičnom paradom zaustavio Džekov udarac posle kornera.

Potom je Pelegrini pogodio stativu kada je čak i Donaruma bio nemoćan. U međuvremenu je Milan možda i oštećen za penal. Prosto je neverovatno da sudija Mareska u 62. minutu nije zatražio VAR kada je Kolarov rvačkim zahvatom zaustavio Susa. Situacija je izgledala više kao da je penal, nego da nije, a na kraju je Paketa dobio žuti karton zbog protesta. Inače, Kolarov je prošlog vikenda na isti način srušio Iličića protiv Atalante i VAR je naknadno pokazao da je bio penal.

Osim te situacije, Milan do finiša meča nije imao ništa kada su rezervisti Kastiljeho i Laksal stvorili šansu za pobedu u 89. minutu, ali je Olsen odbranio Romu.

Na kraju, Milan je zadržao bod prednosti u odnosu na Romu, i dalje je četvrti, ali moraće mnogo da popravi igru i da promeni neke igrače, da bi to mesto zadržao do kraja. Roma je uspela da se oporavi od šokova u Bergamu i Firenci i da dobrom igrom povrati samopouzdanje.

ITALIJA 1 - 22. kolo

Subota
Empoli - Kjevo 2:2 (1:2)
/Kaputo 45+2, 52 - Đakerini 31, Stepinski 45+1/

Napoli - Sampdorija3:0 (2:0)
/Milik 25, Insinje 26, Verdi 89. penal/

Juventus - Parma 3:3 (1:0)
/Ronaldo 36, 66, Rugani 62 - Barila 62, Žervinjo 74, 90+3/ 

Nedelja

SPAL - Torino 0:0

Udineze - Fjorentina 1:1 (0:0)
/Larsen 56 - Fernandeš 65/

Đenova - Sasuolo 1:1 
/Sanabrija 41 - Đuričić 28/

Inter - Bolonja 0:1 (0:1)
/Santander 33/

Roma - Milan 1:1 
/Zaniolo 46 - Pjontek 26/

Ponedeljak
19.00: (7,25) Frozinone (4,40) Lacio (1,45)
21.00: (5,10) Kaljari (3,70) Atalanta (1,70)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Đanluiđi DonarumaKšištof PjontekLukas PaketaNikolo Zaniolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara