Panika u Liverpulu pred pakleni raspored: Klop ostao bez još jednog štopera!

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.12.18. | 18:13

Glavobolja za Redse

Liverpul čekaju teški ispiti, a povrede se gomilaju. Nova loša vest za Jirgena Klopa je povreda Žoela Matipa.

Kamerunski štoper se povredio sinoć u duelu Lige šampiona protiv Napolija, a danas su dodatni pregledi pokazali da je u pitanju lom ključne kosti. To znači da će Matip odsustvovati sa terena makar šest nedelja. Što je priličan problem za Redse.

Izabrane vesti

Pre nekoliko dana se povredio i Džo Gomez koji je ove sezone igrao kao štoper ili desni bek. On je polomio kost u nozi i tada je potvrđeno da ga čeka pauza od 40 dana. 

Tako je Jirgen Klop pred pakleni raspored u Premijer ligi ostao samo sa dvojicom štopera – Virdžilom van Dajkom i Dejanom Lovrenom. Hrvat se tek oporavio od potresa mozga, a tokom cele sezone ga muče problemi sa povredama. Ne deluje kao konstantno rešenje na koje bi trener mogao da se osloni.

A Liverpulu ide jako težak raspored. U naredne tri nedelje Redsi igraju sa Mančester Junajtedom, Vulvsima, Njukaslom, Arsenalom i Mančester Sitijem. Klop će morati da tu seriju izgura sa dvojicom štopera, a postoje šanse da se Gomez i Matip neće oporaviti u predviđenom roku, pa nije isključeno da Nemac već na početku prelaznog roka angažuje neko pojačanje u poslednjoj liniji.

(FOTO: reuters)


tagovi

Žoel Matip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara