Pao je dogovor: Liverpul prodao Lovrena za 12.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.07.20. | 13:38

Hrvatski štoper ide u Zenit

Bilo je kikseva. Neko bi rekao da je bilo previše kikseva i direktnih grešaka, ali hrvatski štoper Dejan Lovren moći će uvek da kaže da je bio deo istorijske epohe Liverpula. Posle osvojene Lige šampiona i Premijer Lige, iskusni štoper će napustiti Enfild i preseliti se u redove Zenita iz Sankt Peterburga.

Britanski Tajms piše da je posle dve nedelje intenzivnih pregovora dogovor dva kluba konačno postignut, i da će prvak Rusije plati obeštećenje od blizu 12 miliona funti.

Izabrane vesti

Pokušavao je Zenit da spusti cenu i dobije Lovrena za mnogo manje novca, jer je Hrvat ušao u poslednju godinu ugovora sa Redsima. Međutim, Lovren je imao opciju produženja za još godinu dana, tako je Zenit morao dobrano da zavuče ruku u džep kako bi obezbedio transfer 31- godišnjeg defanzivca.

Ove sezone bivši član Dinama iz Zagreba odigrao je svega 15 utakmica u svim takmičenjima. Pao je u senku Van Dajka i Matipa, tako da se očekivalo da u ovom prelaznom roku transfer bude realizovan. Lovren napušta Enfild Roud posle šest godina. Stigao je 2014. godine iz Sautemptona i dobar deo mandata u Liverpulu bio standardan štoper.

Pored Zenita za njegove usluge su se interesovali Roma i Milan. Međutim, šampion Rusije je bio najbrži i doveo pojačanje u odbrani. Moguće je da će Lovren naredne sezone dejstvovati u tandemu sa Branislavom Ivanovićem. 


tagovi

Dejan Lovren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara