PAOK doveo Prijovićevu zamenu, platio ga 2.000.000, dao mu „devetku“

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.19. | 21:33

Zbignjevu Bonjeku se ne sviđa izbor kluba...

Počinje PAOK život bez Aleksandra Prijvovića. A krenuo je i da se troši novac od transfera srpskog napadača u Saudijsku Arabiju. Solunski klub prihodovao je 10.000.000 evra na ime obeštećenja za srpskog golgetera, a petinu je izdvojio da mu nađe zamenu, pošto je ugovor potpisao Karol Sviderski.

U pitanju je 21-godišnji centarfor, pristigao iz Jagjelonije. Poljaci su dobili 2.000.000 evra, a sam igrač potpisao je ugovor do juna 2022. Na taj način tim rumunskog stratega Razvana Lučeskua dobio je prirodnu zamenu u špicu, a i čelnici PAOK-a nadaju se da će Sviderski biti približno efikasan kao Prijović i da će formula Poljska – Grčka opet „upaliti“. Uostalom, odmah sumu dali „devetku“, koja je godinu dana bila zaštitni znak nekadašnjeg golgetera Legije prodatog Al Itihadu.

Izabrane vesti

Za potpis Sviderskog borili su se još Đenova i Štutgart, međutim, biće da je Karolu dosadilo da igra u timu koji ne može da osvoji titulu (dvaput sa Jagjelonijom bio vicešampion), takvu šansu ne bi imao u Italiji ili Nemačkoj, pa Grčka deluje kao razuman izbor. PAOK na početku drugog kruga prvenstva ima čak osam bodova više od Olimpijakosa i lepu šansu da prvi put posle 1985. osvoje titulu.

Mada, ima i onih kojima se ne dopada što je strelac 25 golova na 128 utakmica za Jagjeloniju prešao u PAOK.
Ne sviđa mi se izbor koji je Sviderski napravio. Neka me ubedi da grešim“, oglasio se legendarni napadač Zbignjev Bonjek, aktuelni predsednik FS Poljske.

FOTO: paokfc.gr


tagovi

PAOKKarol Sviderski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara