Paratići se otvorio: O Pogbi, Sergeju, Ronaldu, Maroti, Interu, Realu...

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.10.18. | 21:15

Prvi operativac Juventusa dao nekoliko zanimljivih opažanja

Dugogodišnji sportski direktor Juventusa i novi prvi operativac Stare dame Fabio Paratići bio je vrlo otvoren prema novinarima i pričao je o mnogim temama tokom svečanosti na dodeljivanju nagrade "Manlio Skopinjo", koja se dodeljuje u znak prepoznavanja nečijeg rada i postignutih rezultata.

Pre svega Paratići je razjasnio jednu veliku dilemu - da li će se Pol Pogba vratiti u Juventus narednog leta?
“Volimo Pogbu jako. Povezani smo s njim, ali nikada nismo razmišljali o tome da ga vratimo, niti ćemo razmišljati o tome“, kratko i jasno stavio je Paratići tačku na ovu priču.

Izabrane vesti

Ipak, kada se dotakao teme mogućeg dolaska Sergeja Milinković Savića, Paratići je izgovorio nešto što je mnoge iznenadilo i što se kosi sa nekim prethodnim saznanjima…
“Sergej? On je sjajan igrač, ali nismo pričali ni sa njim, ni sa ljudima iz Lacija o njegovom transferu“.

Čovek koji je dugo bio prvi saradnik Bepea Marote uskoro će i zvanično preuzeti njegovu funkciju generalnog direktora u Juventusu. Tačnije, to će se dogoditi 25. oktobra, kada tvorac Juventusove imperije bude završio svoj mandat.
“Iskreno, dosad sam se lepo snalazio iza scene, to je valjda zbog mog karaktera. Sada će se situacija malo promeniti, ali nastaviću da radimb kako bi Juventus i dalje bio jak“, poručio je Paratići, pa dodao:
“Nagradu koju sam dobio posvećujem čoveku koji me je podigao, čoveku koji je moj sportski otac: gospodinu Bepeu Maroti“.

Pitali su ga da prokomentariše glasine da Marota ide u Inter…
“Ne bih bio iznenađen da ode, jer je sjajan direkto i jedan od najboljih u poslednjih deset godina zajedno sa Adrijanom Galijanijem. A Inter je takođe odličan klub. Iskreno, samo se nadam da je srećan, a ako to bude značilo da će postati direktor još jednog velikog italijanskog kluba, to je u redu“.

Malo i o svojoj poziciji i budućim planova?
“Nikada nisam pomišljao da odem, zaljubljen sam u Juventus. Volim okruženje u kojem radim i jako mi se dopada postava. Srećom, imam jako pripremljene saradnike i s njima uvek delim svoje ideje. Pre svega sa Pavelom Nedvedom i trenerom Maksom Alegrijem“.

O Kristijanu Ronaldu i transferu iz Reala?
“On je verovatno najbolji igrač u istoriji fudbala, a njegov odlazak iz Reala sigurno će promeniti stvari u klubu. Kristijano je jednostavan čovek i veliki profesionalac. Uvek će imati našu podršku“, poručio je Paratići i nastavio:
“Kako je došlo do dogovora sa Realom? Prvo smo obavili inicijalne razgovore i odmah smo kod njega osetili želju da dođe kod nas, što nam je u startu dalo veliku prednost. Real Madrid je postigao džentlmenski sporazum s njim, prvi čovek kluba je dao zeleno svetlo i pregovori su počeli“.

Da li Kristijanov dolazak stavlja Juventus u poziciju da bude prvi favorit za evropskog šampiona?
“Dosad smo postizali velike rezultate, bili smo u dva finala. Uvek ćemo se truditi da budemo bolji, ali svesni smo da nije sve samo planiranje stvari, već je potrebno pomalo svega kako biste uspeli“.

Foto: Shutterstock


tagovi

Fabio ParatićiBepe MarotaKristijano RonaldoSergej Milinković SavićPol Pogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara