Marko Janković okružen Glavčićem, Šimurom i Tekijaškim
Marko Janković okružen Glavčićem, Šimurom i Tekijaškim

Parnom valjku prija Kula

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.10.18. | 08:07

Može li ono što je bilo protiv Hajduka da se ponovi u sudaru sa Spartakom?

Umeo je minulih sezona Partizan da se „zagrcne“ protiv Spartaka, prošle jeseni nije ga pobedio u jesenjem delu prvenstva na svom stadionu, godinu pre toga 2:1 u Novom Sadu, decembra 2013. Subotičani su izbacili crno-bele iz Kupa Srbije, međutim, ako je suditi na osnovu učinka posle 11 superligaških kola teško je poverovati da bi mogli da zaustave Parni valjak ove nedelje (13.00, TV Arenasport 1).

Tim pre što crno-beli igraju sve bolje u poslednje vreme, stabilizovali su se posle avgustovske smene Miroslava Đukića, deluju disciplinovanije na terenu, a od eliminacije od Bešiktaša niko ih nije pobedio. Ruku na srce, osim večitog derbija i poslednjeg okršaja sa Voždovcem, nisu to bile ni neke bog zna kakve partije tima Zorana Mirkovića, ali bi i jedna rutinska, po svemu dosad viđenom, trebalo da bude dovoljna za obaranje Plavih golubova. Iako i oni znaju da zaprete na šra upozorava popularni Bata.
Dosta bodova je Spartak izgubio usled velikog broja primiljenih glova u poslednjih pet minuta utakmica. Poseduje kvalitet, čvrsta je i visoka ekipa, ima interesantnog špica, Bojana Čečerića, visok momak, nezgodan za čuvanje, lucidan... Uz to, bokovi su brzi, centarhalfovi visoki. A Noboru Šimura je odličan igrač, motoričan, svugde ga ima. Kako god zamrznete sliku – tu je, u pritisku. Kao da je dupliran ili tripliran“, označio je Mirković japanskog vezistu kao jednu od najvećih prepreka svojoj ekipi.

Izabrane vesti

S druge strane, meč se ne igra u Subotici, već u Kuli (dok Spartak ne završi rekonstrukciju svog stadiona), gde Partizan u prošlosti imao dosta uspeha i na 16 utakmica protiv Hajduka slavio čak 13 puta, uz dva remija i jedan jedini poraz, što dovoljno ilustruje koliko mu taj ambijent i teren „leže“. Osim toga, Spartak ima očiglednih problema sa realizacijom otkako je kao prioritetnim označio učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa je na 11 ligaških utakmica dao samo šest golova.
Očekuje nas teška utakmica protiv jakog protivnika. Cilj je da se prikažemo u najboljem svetlu i da damo sve od sebe kako bismo ostvarili dobar rezultat, po mogućnosti - priredili iznenađenje. Ako budemo igrali kako najbolje umemo, pozitivan ishod neće izostati“, nada se, makar remiju, Bojan Čečarić, strelac tri gola ove sezone, od toga dva u kvalifikacijkama za Ligu Evrope.

Projektovani sastavi

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV – PARTIZAN, 13.00 (TV Arenasport 1)

Kula
Stadion „Milan Sredanović
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Ostojić – Tekijaški, Ćalasan, Kerkez, Milošević – Marčić, Šimura, Glavčić – Čečarić, Obradović, Denković. Trener: Predrag Rogan.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente. N. G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Janković, Pantić, Zakarić – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

SRBIJA 1 - 12. kolo

Petak
Čukarički - Vojvodina 1:0
/Mudrinski 90+2/

Subota
Voždovac - Mladost 1:1 (0:0)
/Luković 80 - Odita 58/

Proleter - Mačva 1:0 (1:0)
/Čović 63/

Napredak - Radnik 1:1 (1:0)
/Ndiaje 26 - Pantelić 64/

Radnički Niš - Zemun 2:0 (2:0)
/Babić 28, 42/

Crvena zvezda - Rad 3:1 (1:0)
/Boaći 39, 57, Gobeljić 45+1 - Nen. Markinović 78/

Nedelja
13.00:  (8,50) Spartak  (4,70)  Partizan (1,33) 
16.00:  (1,87) Dinamo  (3,25)  Bačka (4,20) 

Kvote su podložne promenama

FOTO: MN Press
 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara