Prštalo na Marakani...
Prštalo na Marakani...

Partizan bez kompleksa, evrogol Pavkova poništio sudijske greške

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.19. | 19:56

Buran derbi na stadionu Rajko Mitić i podela plena na kraju - 1:1

Mnogo tuče, ne toliko kvalitetnog fudbala, nekoliko sudijskih grešaka i dva gola - od toga jedan spektakularan. Milan Pavkov je još jednom pokazao da ne ume da postiže obične golove. Novim pogotkom za TV špice deneo je Crvenoj zvezdi vredan bod u 159. večitom derbiju i sačuvao joj 15 bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali je Parni valjak još jednom pokazao da i te kako može da se nosi sa ovom ekipom Vladana Milojevića. Partizan je bio bolji u prvom poluvremenu, Crvena zvezda u drugom, na kraju ravnopravnih - 1:1 (0:1).

Ekipa Zorana Mirkovića je kao i u okršaju na početku sezone uspela isključi vitalne poluge Zvezdone igre, okrene utakmicu na svoju vodenicu i povede golom Nemanje Nikolića u idealnom trenutku, igrao se 37. minut. Ipak, Vladan Milojević je rizikovao, promenio formaciju i krenuo u totalnu ofanzoivu što mu se vratilo u 74. kroz fantastičan pogodak Milana Pavkova.

Izabrane vesti

Uspeo je Partizan u ranoj fazi meča da zatvori Zvezdin protok lopte, onemogući Marka Marina da kreira napade, tako da je Ričmond Boaći bio prilično bezopasan. Crno-beli nisu insistirali na posedu, već su koristili svaku priliku da iz opasnog kontranapada naprave pometnju u domaćoj odbrani. Ipak, sve do Nikolićevog gola nije bilo konkretne opasnosti po Borjana, iako je bilo poprilično prostora na 20-30 metara udaljenosti od čuvara mreže domaćeg tima.

gallery

Dobrih 20 minuta igre trebalo je domaćinu da dođe do prostora, stuštio se Marko Marin u svom stilu, snažno opalio levom nogom, ali je Stojković dobro ragovao.

Taj momenat je dosta uticao na podizanje samopouzdanja crveno-belih, koji su nakon toga igrali znatno odlučnije, a vrlo brzo se i tresla mreža Partizana, međutim, sudije su signalizirale ofsajd Mohameda el Fardua Bena, iako napadač sa Komorskih Ostrva nije bio u nedozvoljenoj poziciji, pošto je sa istračavanjem kasnio Nemanja R. Miletić.

Ali, onda kada je delovalo da je Crvena zvezda ta koja diktira tempo na terenu, usledio je veliki kiks domaće odbrane. Lopta se nakon karambola našla pred nogama Nikolića, koji je bio najbliži Borjanu, izleteo je golman Crvene zvezde, omašio fudbal, a lopta se od napadača Partizana odbila u mrežu domaćina. Ostala je dilema da li je loptu ka Nikoliću poslao Filip Stojković ili Nebojša Kosović, iako je po kretnji lopte delovalo da je to učinio desni bek domaćina. U svakom slučaju, crno-beli su krunisali tu veću odlučnost pred golom protivnika.

Dešavanja u prvom poluvremenu naterala su Vladana Milojevića da se odrekne uigravanog sitema igre. Umesto neubedljivog Simića na terenu se našao Pavkov, pa je Crvena zvezda zaigrala sa dva špica, što nije bilo nešto što smo mogli da vidimo od stratega srpskog šampiona. Domaćin je tako pokušao da prenese težište na polovinu protivnika, ali je sa druge strane i ostavio prostora gostima da napadnu po bokovima. Ipak, uvođenje visokog napadača iz Begeča je pokazalo kao potpuni pogodak Zvezdine struke.

Dobrih deset minuta u drugom poluvremenu trebalo je Crvenoj zvezdi da uspostavi terenusku dominaciju i odmah je postalo vrlo opasno po gol Partizana. Dve velike šanse u rasponu od samo nekoliko minuta propustio je Dušan Jovaničić. Prvo je sjajno gađao glavom, ali je usledila maestralna intervencija Stojkovića, a potom je majstorski prebacio loptu sa desne na levu nogu i opalio, ali se tresao spolji deo mreže Partizana. A onda kada je delovalo da bi gosti mogli da uvuku meč u mirniju završnicu usledio je nerezonski, ali apsolutno vaserijski udarac Pavkova, koji je iskosa sa desne strane pogodio suprotnu stativu gola nemoćnog Vladimira Stojkovića i lopta se odbila u mrežu Partizana.

Finiš utakmice je više protekao u nervozi dva tima nego u tečnom fudbalu. Bilo je svega, i podmuklih udaraca laktovima i žutih kartona, čak su se u jednom trenutku i klupe za rezerve dve ekipe obračunavale na terenu. Crvena zvezda je pokušala da kruniše psihološku i terensku nadmoć u tim trenucima, ali nije došlo do promene rezultata, pa je ostalo u derbijima najčešći rezultat - 1:1.


CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:1 (0:1)
/Pavkov 74 - Nikolić 37/

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 55.000
Sudija: Danilo Grujić

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić (od 71. Ivanić), Jovančić (od 81. Čaušić) – Ben, Marin, Simić (od 46. Pavkov) – Boaći.
Partizan (4-2-3-1): Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, N.G. Miletić – Zdjelar, Šćekić – Zakarić, Nikolić, Kosović (od 75. Urošević) – Rikardo.


SRBIJA 1 - 24. kolo:

Petak
Mačva - Rad 0:0

Subota
Dinamo Vranje -  Napredak 2:0 (1:0)
/Popović 40, Dimitrov 51/

Voždovac  - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Mikić 88/

Proleter - Mladost 2:0 (1:0)
/Čolović 19, Čović 48/

Radnički - Radnik 4:1 (3:1)
/Haskić 8, 30, 43, Đorđević 63 - Milovanović 3/

Spartak - Čukarički 1:2 (0:0)
/Đenić 86 - Mudrinski 26, Ovusu 43/

Crvena zveda - Partizan 1:1 (0:1)
/Pavkov 75 - Nikolić 37/

Nedelja
15.00:  (1,70) Bačka (3,40) Zemun (5,10) 
***Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Nemanja NikolićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara