Partizan da kupi Vulića, Đukić da stavi Jovanovića protiv Čuke (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.05.18. | 19:55

Napredak odigrao spektakularnih 60 minuta u Humskoj, crno-beli zahvaljujući Saši Iliću uspeli da obezbede plasman u kvlifikacije za Ligu Evrope

Trube su se čule sa tribina, ali nikom u Humskoj 1 nije bilo do pesme. Čak ni usled saznanja da je Partizan bodom protiv Napretka (2:2) osigurao plasman u naredno izdanje kvalifikacija za Ligu Evrope. Štaviše, posle meča pete runde plej-ofa Superlige, u kojim ih je deo Grobara dočekao „Posmrtnim maršom“, a u nastavku svirale veselije melodija, crno-beli bi trebalo da se zapitaju da li u jedinom preostalom važnom meču do kraja sezone smeju sebi da dozvole luksuz da prime dva gola u isto toliko minuta.

Ono što su uradili Čarapani možda je nagoveštaj kako bi u revanšu polufinala Kupa Srbije mogao da igra Čukarički, a ono kako je Saša Ilić spajao sa golom Đorđa Ivanovića pokazatelj da branilac trofeja u masovnijem takmičenju možda može da stigne zaostatak sa Banovog brda. Pogotovo ako baš mladi Jovanović dobije šansu, jer je večeras bio daleko korisniji od Ognjena Ožegovića (zamenjen posle 45 minuta) i u prvom startu u sezoni odmah se nametnuo stručnom štabu.

Izabrane vesti

A ako hoće Parni valjak naredne sezone da igra lepšravo i smisleno, možda bi morao da razmisli da kupi Miloša Vulića, ubedljivo najboljeg aktera meča u kome su Kruševljani imali sve, a na kraju dobili samo mrvu. Partizan više od toga nije ni zaslužio.

Skoro sat vremena Napredak je držao čas fudbala u Humskoj. Zaključao je sredinu terena, osigurao prilaze svom golu i pokazao koliko opasan može da bude kad se zaleti ka protivničkom. Zaličio je sastav Milorada Kosanovića na neki sa video igrica, toliko ubedljiv da se - ne preterujemo - poigravao sa nominalnim favoritom i na praktičnom primeru potvrdio da ga nije slučajno namučio u septembarskom susretu na istom mestu (1:1) i savladao u Kruševcu (2:1). Čak je i ove aprilske večeri bio napadački potentan da je u uvodu susreta plenio načinom na koji razvija akcije i lako stvara šanse. A kad bi u njih ušao, pretvarao bi ih u pogotke.

Po kratkom postupku. Bez petljanja, bez mršenja kao zaštitnog znaka ovdašnjeg loptanja. Radili su Čarapani ono što je u ovom sportu najlepše. Igrali su jednostavno. Do noge, iz prve. Milina gledati. Tako su u razmaku od samo dva minuta primorali rezervnog golmana Marka Jovičića na kapitulacije i stvorili sebi komociju iz koje su kontrolisali dešavanja na terenu.

Presuda Senegalca Jesea Sekidike nagovestila je mogućnosti gostiju i otkrila zbog čega Nemanja Antonov ne ostaje u Partizanu, a egzekucija Miloša Vulića - počeo akciju pasom na krilo i ispratio je do kraja posle ubacivanja Boranijaševića - dala odgovor na pitanje zbog čega je Milorad Kosanović 22-godišnjem vezisti stavio kapitensku traku oko ruke. Pogodak u metu iskusnog trenerskog vuka. Posebno što je Vulić i pre i posle toga igrao izvanredno, uništio vezni red crno-belih, naposletku primorao Marka Jevtovića da zaradi crveni karton, a sebe pozicionirao kao centralnu figuru meča.

Ako je za taj potez zaslužio naklon do poda, onda na Kosanovićevu dušu ide izjednačenje Partizana. Skoro na isti način na koji je Napredak stekao prednost, uspeo je da je prokocka. Brzopotezno. U samo tri minuta. I to neposredno posle dve izmene, pošto su izašli Đuro Zec i Nenad Šljivić. S tim da na ovom mestu mora da se konstatuje ono što smo više puta potencirali tokom sezone: ne može se igrati fudbal u Humskoj ulici bez Saše Ilića.

Legendarni kapiten, u pretposlednjoj prvenstvenoj utakmici na stadionu na kome je „porastao“, napravio je nešto što njegovi saigrači nisu za skoro sat vremena igre. A kako su delovali ne bi ni do kraja. Dao je dva pasa u prostor, „provukao“ dvaput loptu kroz „šumu“ nogu i Đorđu Jovanoviću omogućio zicere koje mladi napadač nije smeo da promaši. Bili su to prvi golovi mladog napadača posle tačno pola godine (prethodni put bio precizan u Šapcu 5. maja), a osim njih, bitnih za samopouzdanje mladog napadača i sprečavanje drugog vezanog poraza, meč na Topčiderskom brdu pamtiće se i po debiju talentovanog krila Strahinje Jovanovića.

Sve ostalo, što se Partizana tiče, pašće u zaborav, dok Napredak može i mora da žali što u završnici nije iskoristio dve izgledne prilike, preko Alekse Vukanovića i najboljeg aktera meča Miloša Vulića, da ukrasi sezonu u kojoj su Kruševljani igrali sjajan fudbal sa najvećima, pa protiv večitih imaju dve pobede, tri remija i samo jedan poraz.

Kapa dole.

 

gallery

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, PETO KOLO

PARTIZAN - NAPREDAK 2:2 (0:2)
/Đ. Jovanović 59, 62 - Sakidika 12, Vulić 13/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)
Žuti kartoni: Ilić, Pantić, Jevtović (Partizan), Nemanja Petrović, Vukanović, Eskić (Napredak)
Crveni karton: Marko Jevtović (Partizan) u 79. minutu.

PARTIZAN (4-4-2): Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Jevtović, Pantić, Tošić (od 46. S. Jovanović), Ilić (od 80. Kosović) - Đ. Jovanović, Ožegović (od 46. Đ. Ivanović). Trener: Miroslav Đukić

NAPREDAK (4-2-3-1): Ni. Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Ne. Petrović - Sekidika, Šljivić (od 54. Eskić), Kostić, Vulić, Vukanović - Zec (od 54. I. Ivanović). Trener: Milorad Kosanović.

SRBIJA, PLEJ-OF - 35.KOLO

Subota

Čukarički - Voždovac 2:1 (2:1)
/Ovusu 19, Drinčić 42 - Duronjić 40/

Partizan - Napredak 2:2 (0:2)
/Jovanović 59, 62 - Sekidika 12, Vulić 13/

Radnički - Vojvodina 5:0 (1:0)
/Veselinović 9ag, Babić 52, 75, Pavkov 56pen, Stojanović 66/

20.00: (1,47) Crvena zvezda (4,20) Spartak (6.25)

TABELA:

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Miloš VulićĐorđe JovanovićSaša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara