Partizan je ponovo Parni valjak: Mačva bez trunke šanse u Humskoj, konačno pogodio Sadik (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.08.19. | 21:53

Stevanović i Ožegović vodili crno-bele do pobede - 4:0

Zvezda u najavi u Humskoj 1. Samo što je postigao prvi, Filip Stevanović dodao je i drugi gol u dresu Partizana. Mladom napadaču je pogodak protiv Konahsa toliko dao krila, da je blistao na terenu tri dana kasnije protiv Mačve i vodio crno-bele do druge pobede u novom prvenstvu - 4:0 (2:0).

Potpuno opušten i savršeno motivisan, Stevanović je po levom krilu cepao odbranu Mačve, stvarao joj ogromne probleme, a manirom iskusnog prvotimca ubacio se na drugu stativu u 19. minutu i samo spustio glavom loptu u gol za 1:0.

Izabrane vesti

Do kraja poluvremena kreirao je i akciju za drugi gol, kod kojeg je Urošević centaršutem pogodio u glavu Ožegovića, koji je takođe spojio dva pogotka na dve uzastopne utakmice i ozbiljno zapretio Umaru Sadiku da bi mogao da ga istisne iz prvih 11 Partizana. Uspeo je napadač Partizana i da asistira Sejdubi Sumi za pogodak. Svoj posao je odradio ove večeri za visoku ocenu.

Odgovorio je Ožegoviću, doduše, Umar Sadik u samom finišu utakmice, kada je konačno uspeo da postigne prvenac u dresu Partizana na zvaničnim utakmicama i sa te strane skine ogroman teret sa svojih pleća... 

Četvrta utakmica u novoj sezoni i četvrta pobeda crno-belih. Sigurna, laka, bez ikakvih problema. Novi Partizan Sava Miloševića deluje kao da nema nikakvih sličnosti sa onim timom iz prošle sezone, koji je pisao neuspehe u serijama i delovao totalno bezopasno za bilo kojeg rivala.

Četiri pobede, bez primljenog gola, gotovo i bez prave šanse za rivala. Visok presing, žestok pritisak na protivnika, koji na sredini terena ne može da nađe prolaz pored Zdjelara i Šćekića i njihovih "pomagača" sa svih delova terena. Još jedan meč u kojem je Vladimir Stojković odgledao utakmicu iz najbolje pozicije na stadionu.

Jedina mrlja na pobedu je povreda Nemanje Miletića. Desni bek Partizana se povredio u duelu sa Milosavljevićem, stradao mu je zglob i odmah je pokazao da ne može da nastavi meč. Nastavio je Aleksandar Lutovac da igra beka do kraja utakmice, ali biće veliki problem za crno-bele ako Miletić ne bude mogao u četvrtak da igra protiv Malatije.

Mačva je probala, nije se branila jezivim bunkerom kao Konahs pre nekoliko dana na istom stadionu, ali nije imala šansu ovog puta. Dva udarca sa distance lako je uhvatio Stojković.

Uspeo je Savo Milošević i da bez trauma pošalje nekoliko novih igrača na teren, da sačuva Tošića, Brežančića i Sadika za četvrtak, a da pruži priliku debitantu Lutovcu, sasvim danas dobrom Uroševiću i, naravno, Stevanoviću, koji je dobio nagradu za sjajnu epizodu protiv Velšana.

Kao u pozorištu, generalna proba pred praznim stolicama je uspela. U četvrtak je ono glavno, a deluje da će "glumci" biti na visini zadatka pred punim tribinama.


PARTIZAN - MAČVA 4:0 (1:0)
/Stevanović 19, Ožegović 42, Suma 49, Sadik 90/

Stadion: Partizana.
Igralo se bez gledalaca
Sudija: Bojan Nikolić.

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miletić (od 59. Tošić), Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Lutovac, Suma (od 61. L. Pavlović), Stevanović - Ožegović (od 79. Sadik).

Mačva (4-5-1): Puletić - Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić - Jovanović, Adamović, Milosavljević, Božić (od 64. Marković), Đoković (od 70. Vujasin) - Ašćerić.


Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara