Partizan na Brdu: Đukić vraća Tošića

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.04.18. | 09:39

Crno-beli gostuju Čukaričkom u prvom meču polufinala Kupa Srbije (18.30 TV Arena)

Sudar ranjenih. Pretrpeli su i Čukarički i Partizan bolne poraze na početku plej-ofa, Brđani se udaljili od mesta koje vodi u Evropu, aktuelni prvak praktično ostao bez titule, zbog čega je prvi meč polufinala Kupa Srbije prilika da brzopotezno zacele rane i dođu u priliku da se bore za jedan pehar u sezoni.

Zanimljivo je da će Brđanima susret u sredu (18.30, TV Arenasport 1) biti prvi u ulozi domaćina u ovom takmičenju. Dosad su triput gostovali i među četiri najbolja tima kupa plasirali se bez primljenog gola, jer su savladali Jagodinu (3:0), Zlatibor Čajetinu (1:0) i Napredak (2:0). Tim Nenada Lalatovića ulazi kadorvski oslabljen u meč, jer je Darko Puškarić zaradio direktan crveni karton i sledi mu suspenzija, dok je Darku Zoriću stradala vilica i izvesno neće moći da igra.

Izabrane vesti

Ipak, probleme ima i Partizana. Niša neočekivano posle poraza u derbiju i izvesnog gubitka šampionske titule. Očekuje se da crno-beli pokušaju da zacele rane sa Marakane. U tom cilju u starnu postavu će se vratiti jedan od najboljih igrača Zoran Bambi Tošić.
„Kada izgubite derbi i ne odigrate dobro- ekipa psihološki padne. Međutim, nemamo vremena za tugovanje. Moramo što pre da se dignemo. Sigurno je da sam ja najveći krivac! Nemam nikakav problem, ja sam najveći krivac. Nismo odigrali dobru utakmicu, toga smo svi svesni“, istakao je Miroslav Đukić.
Poraz od Nišlija bio je tek drugi koji je Čuka pretrpela na Banovom brdu u poslednjih osam utakmica. Prethodni mu je naneo upravo Partizan, u ligaškom susretu 11. marta (2:0). Zanimljivo je da je i branilac trofeja do polufinala stigao bez primljenog gola, s tim da je svakom rivalu dao bar po dva (Rtanj 2:0, Rad 3:0, Javor 2:0).

Čukarički je posle svega viđenog u duelu sa Radničkim pretio istupanjem iz lige, odnosno postojala je ideja da igraju sa omladincima do kraja sezone. Međutim, nisu Brđani povukli radikalan potez.
„Igramo bez Stevanovića i Puškarića koji su dobili crvene kartone protiv Radničkog, zatim Zorića koji je operisao vilicu. Gosti su apsolutni favoriti za prolaz. Mnogo smo energije potrošili posle duela sa Radničkim“, istakao je jedan od pomoćnika Nenada Lalatovića, Dragan Šarac.

Ekipa Miroslava Đukića je na Marakani pretrpela prvi poraz posle šest vezanih pobeda, verovatno ostala bez titule, a sigurno bez Sejdube Sume, koji zbog crvenog kartona nema pravo igranja na Banovom brdu.

U poslednjih deset međusobnih susreta Čukaričkog i Partizana po pet puta su prošli tipovi 0-2 i 3+ golova, a pet puta i GG.  U tom periodu tim iz Humske je slavio pet puta, tri slavlja zabeležili su Brđani, a dvaput je bilo nerešeno.


ČUKARIČKI - PARTIZAN (18.30, TV ARENA)

Stadion: Čukaričkog
Sudija: Petar Piper

ČUKARIČKI: Belić - Radić, Đurić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Drinčić - Belaković, Kajević, Ovusu - Bojić.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević - N.R.Miletić, Marković, N.G. Miletić - Tošić, Zdjelar, Pantić, Janković - Tavamba, Ožegović.


KUP SRBIJE - PRVI MEČEVI POLUFINALA

16.00: (2,25) Mačva (3,00) Mladost (3,30)
18.30: (3,90) Čukarički (3,35) Partizan (1,90)


tagovi

Zoran TošićMiroslav ĐukićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara