Partizan na velikom ispitu: Navijači, bez politike i rasizma!

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.18. | 19:10

Miloš Vazura o organizaciji meča Partizan - Plzenj

Sve je počelo 11. jula. Te noći u kojoj od uspare skoro da nije moglo da se diše tek u drugom poluvremenu Partizan je nekako slomio otpor podgoričke Budućnosti i da je tad, kojim slučajem, sprovedena anketa na tribinama stadiona u Humskoj. hoće li se na istom mestu igrati evropski fudbal u početnim mesecima 2018. teško da bi više od deset odsto prisutnih odgovorilo potvrdno.

A desilo se.

Izabrane vesti

Crno-beli su se najpre izborili za Ligu Evrope, potom u njoj prezimili i sad mogu da uživaju. Ili bi tako trebalo da bude. Izborila se i uprava, tačnije njen pravni tim, predvođen prof. dr Vladimirom Vuletićem, da se izbegne kazna UEFA i Plzenj sačeka u pravoj fudbalskoj atmosferi. Tom pogonskom gorivu sa tribina koji bi trebalo da omogući Parnom valjku da se trka sa najboljim timom Češke.
Bez navijača ne možemo da napravimo dobar rezultat. Potrebni su nam kao 12. igrač. Očekujem veliku podršku, u svakom smislu. Imamo komunikaciju sa svim navijačima. Ne očekujem da bude problema. Da li će neko sedeti na jugu, severu, istoku ili zapadu je njegova lična stvar. Za nas postoje samo jedni navijači - navijači Partizana“, oglasio se Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka, dan pred šesnaestinu finala Lige Evrope.

Iako nije izgovorio, jasno je da je poslednjom rečenicom jasno stavio do znanja da ga ne zanimaju podele među Grobarima, minulih sedmica uočljive na utakmicama košarkaškog kluba.
Pozivam sve navijače Partizana da podrže klub, da se ne bave politikom, da isključe svaki vidi rasizma. Takođe, skrenuo bih pažnju navijačima da ne sedaju na prolaze, jer će obezbeđenje morati da reaguje, a u slučaju otpora izgrednik će biti udaljen sa stadiona. Kazne za zakrčene prolaze staju od 20.000 do 40.000 evra“.

Da bi organizacija meča sa Plzenjom - koji dovodi oko 300 navijača u Humsku, a biće smešteni u sektoru H na severnoj tribini - bila perfektna potrebno je angažovati i državne strukture.
„Imaćemo dobru asistenciju policije, kao što smo imali protiv Skenderbega. Svako lice će morati da sedne na svoje mesto, ono koje je određeno na ulaznici. U suprotnom, pomeraćemo navijače“.

Na ovom susretu „debitovaće“ kapije, postaljene na ulazima na tribine, u čiju kupovinu i instaliaciju je Partizan uložio oko 800.000 evra. A dodatnih 200.000 u bezbedonosne kamere postavljene unutar szadiona.
Molim ljude da dođu dva sata pre početka utakmice. Biće postavljena tri punkta kontrole: prvi će biti pre novih „kaveza“ i tu će se navijačima oduzimati metalni novac, upaljači, olovke… Drugi pregled biće za kontrolu ulaznica i ličnih karata i imena će morati da se poklapaju. Treća kontrola biće vizualna i ako se ispostavi da je lice u alkoholisanom stanju biće udaljeno sa stadiona. Maloletne osobe mogu da prisustvuju utakmici samo uz pratioca“, pojasnio je Miloš Vazura, uz uverenje da je tim Miroslava Đukića sposoban da izbaci Plzenj.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Liga EvropeMiloš Vazura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara