©Starsport
©Starsport

Partizan nastavio pobedničku seriju: Kalulu, Severina i Kanute naterali štopere da rešavaju utakmicu

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 21:54

Gol Markovića srušio nade Spartaka i razigrao ofanzivce crno-belih (3:0)

Savladavši Spartak u Subotici (3:0) Partizan je dopisao devetu uzastopnu recku i tako nastavio impresivan niz kakav je u Humskoj ostvario samo još tim koji je predvodio Aleksandar Stanojević. Jalova inicijativa crno-belih prvih sat vremena nije dala rezultat, pa su glavnu reč u ofanzivi bili primorani da preuzmu štoperi gostiju i slome otpor Plavih golubova. Za razliku od Ilićevog gola poništenog u 61. minutu, Markovićev je uticao da se sruše nade rivala i razigraju saigrači te je lider Mozzart Bet Superlige sever Srbije napustio uz ubedljivu pobedu na kraju (3:0).

Vrebao je Partizan bezuspešno rupu u defanzivi Spartaka tokom prvog poluvremena, a sporadični udarci sa ruba kaznenog prostora ispostavili su se kao glavni adut crno-belih do odlaska na odmor. U moru pretnji koje uglavnom nisu predstavljale povod Vuliću da reaguje izdvojio se šut Kanutea koji je u 35. minutu natrčao iz drugog plana na povratnu loptu i sa oko 20 metara prilično uzdrmao okvir gola pogodivši stativu.

Izabrane vesti

Pretnja veznog igrača delimično je popravila utisak koji je ostavio, ali nije bila dovoljna da neutrališe generalni osećaj da su stranci u redovima gostiju zaduženi za ofanzivne kreacije praktično prespavali period do odmora. Govoreći o igračima od kojih se očekivalo više Senegalac čak i snosi najmanje odgovornosti jer u makar jednako bezopasni bili i mnogo ofanzivnije orijentisani Kalulu i Saldanja.

Svestan da između brazilskog fudbalera zaduženog ove sezone za golove i najbližih saradnika postoji pekid na vezama, Duljaj se već pred drugo poluvreeme odlučio na prvu izmenu. Ulazak Nikolića i prelazak Natha na nešto defanzivniju ulogu, upražnjenu izlaskom Kanutea, Partzizan je odmah postao konkretniji u ofanzivi i sa jasnom idejom.

Viši intenzitet napada nagovestio je krah Subotičana u 61. minutu kada je na centaršut Zahida Ilić zatresao mrežu, ali je VAR analizom ustanovljeno da je štoper igrao rukom čime je pokvareno slavlje od skoro člana seniorske reprezentacije Srbije. Ipak, samo devet minuta kasnije, ponovo se u centru pažnje pred golom rivala našao jedan od štopera Partizana, ovaj put Svetozar Marković. Natho je iz kornera pronašao Nikolića na prvoj stativi koji je glavom loptu poslao na drugi stranu gde je kapiten crno-belih spretno reagovao posle kornera i zakucao loptu pod prečku Subotičana.

Markovićev pogodak urušio je koncepciju domaćina i uticao da se razigraju ofanzivci crno-belih, pa su u 77. minutu Nemanja Nikolić i Gajas Zahid pokazali igračku klasu i na sjajan način udvostručili prednost. Na fenomenalno proigravanje Nikolića, Zahid je uspeo da izbaci iz igre Ćalasana, posle čega je hladnokrvnom egzekucijom nastavio golgeterski teror postigavši četvrti gol na pet utakmica.

Konačno, rivala na konpcima nokautirao je Saldanja četiri minuta kasnije posle još jedne sjajne timske akcije. Fenomenalne igre ove sezone Belić je ukrasio novom sjajnom loptom u prostor za Severinu koji se asistencijom sa desnog boka za Saldanju delimično iskupio za odličnu pšansu koju nije realizovao samo nekoliko minuta ranije.

Blickrig lidera Superlige koji je stao u 11 minuta ujedno je bacio u senku borbeno izdanje Plavih golubova koji su uspeli prilično da namuče goste, a kada sednu pred projektor da analiziraju večerašnju utakmicu neće moći da se uz uzdahe razoočaranja ne zapitaju da li bi bilo drugačije da je Todoroski iskoristio veliku šansu u ranoj fazi drugog poluvremena, ili da Jovanović nije izvanredno intervenisao na šut Đurasovića pri minimalnom vođstvu Partizana.

MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Spartak - Partizan 0:3 (0:0)

/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

Sudija: Pavle Ilić

Žuti karton: Kanute, Natho (Partizan)

Spartak (5-4-1): Vulić 6 - Tanasijević 6 (od 65. Prijović 6), Kerkez 6, Ćalasan 5,5, Vidaković 5,5 - Bijelović 6, Todoroski 5,5 (od 87. Jocić -), Tošeski 6 (od 81. Mijić -), Đurasović 6, Stanojev 6 (od 87. Stajković) - Ubiparip 5,5 (od 81. Mudrinski -).

Partizan (4-2-3-1): Jovanović 7 - Stojković 6, Marković 7,5, Ilić 6,5, Antić 6,5 - Kanute 6 (od 46. Nikolić 7), Belić 7, - Zahid 7, Natho 7 (od 74. Šćekić 6,5), Kalulu 6 (od 65. Severina 6,5) - Saldanja 6,5 (od 87. Baždar -).

Igrač utakmice: Svetozar Marković


MOZZART BET SUPERLIGA - 12. KOLO

Petak

Novi Pazar - Čukarički 1:0 (0:0)

/Obradović 81/

Napredak - Radnički 1923 1:3 (0:0)

/Bastajić 75 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67/

Spartak - Partizan 0:3 (0:0)

/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

Subota

18.30: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Javor (18,0)

19.00: (3,80) Voždovac (3,45) TSC (2,00)

Nedelja

18.00: (2,10) Mladost Lučani (3,35) Radnički Niš (3,60)

18.00: (1,62) Vojvodina (3,70) Radnik Surdulica (6,00)

Ponedeljak

18.00: (2,60) Železničar (3,25) IMT (2,80)




tagovi

SpartakSpartak SuboticaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara