"pogodak Nikole Milenkovića za 1:0"
"pogodak Nikole Milenkovića za 1:0"

Partizan nemilosrdan - Mihajlović već po navici odlučio; Voša videla koliko je teže kad moraš da napadneš večite (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.16. | 20:52

U Humskoj 3:2 za crno-bele

pogodak Nikole Milenkovića za 1:0Tražili smo dramu. I dobili smo je. Premijerna sezona Superlige u novom formatu okončana je foto finišom i veliko opomenom za organizatore srpskog prvenstva koji nisu obratili pažnju na sve detalje, već su dozvolili da se dve ključne utakmice u borbi za poslednje mesto u evropskim kvalifikacijama završe sa osam minuta razlike. Kraj sezone za Vojvodinu je značio poraz na gostovanju kod Partizana (2:3) i blažu osmominutnu groznicu izazvanu iščekivanjem konačnog ishoda u susretu Crvene zvezde i Partizana.

Srećom po živce Novosađana, samo sedam minuta pre isteka regularnih 90 u Humskoj Petar Orlandić je doneo Crvenoj zvezdi prednost protiv Radničkog, Aleksandar Katai pogodio za 2:0, pa su Lalama servirani "bensedini" za glavobolju koji bi ih dobro izdrmala da je u Ljutice Bogdana ostalo 0:0. Ali beogradski večiti rivali nisu sebi dozvolili da na pauzu odu sa bilo kakvom mrljom. Pošteno su, ne obazirući se na interese rivala, izašli na teren i - pobedili.

Izabrane vesti

Partizan se dobrano namučio, iako mu je inicijalnu prednost doneo rani pogodak Nikole Milenkovića, koji je već u sedmom minutu savršen centaršut po tradiciji najboljeg igrača crno-belih Nemanje Mihajlovića pretvorio u vođstvo od 1:0. Taj pogodak je i dozvolio domaćinu da se opusti što je luksuz kakav Voša nije imala. Međutim, nije isto čekati večite na kontre i napasti ih. Krenula je Voša - nije baš ni imala izbor - svim silama u napad, Filip Malbašić je pravio ozbiljne probleme po desnom krilu, ali je u jeku tih ataka Mihajlović duplirao prednost Partizana kada je u 23. minutu na karakterističan način ušao sa boka u centar terena i lukavim udarcem uhvatio Marka Kordića na pogrešnoj nozi.

Već tada je bilo jasno da će Voša teško do preokreta posle dva gola minusa iz prvih dvadesetak minuta meča. Trudila se koliko je mogla. Kad se Malbašić "izduvao" Dejan Meleg je preuzeo odgovornost. Dva puta i uspeo da smesti loptu u protivničku mrežu. Prvi put "zaslugom" Darka Brašanca, koji je "uvalio kosku" Marku Jevtoviću. Drugi put je sam sve uradio. Sa nekih 25 metara skinuo je paučinu u rašljama gola Filipa Kljajića.

Jedan od golova sezone bez sumnje.

Međutim, još pre toga maleroznom Lazaru Rosiću, inače jednom od najboljih štopera Superlige, lopta je posle centaršuta Valerija Božinova prešla preko noge i završila iza Kordićevih leđa. Verovatno već tim autogolom Vojvodina se oprostila od pobede u Humskoj. Ali ne i od Evorpe. Samo nekoliko minuta kasnije Orlandić, pa Aleksandar Katai vratili su je na evropsku scenu.

Umesto teških reči kakvih bi sigurno bilo da je Voša kojim slučajem ostala bez Evrope, igrači suprotstavljenih timova mogli su ispred svlačionica u Humskoj mirne duše da porazgovaraju o izazovima koji ih već početkom leta čekaju na međunarodnoj sceni.

PARTIZAN - VOJVODINA 3:2 (2:1)
/Milenković 7, Mihajlović 23, Rosić 61 - Meleg 33, 73/

Sudija: Bojan Nikolić;
Stadion: FK Partizan.

Partizan (4-3-3): Kljajić - Vulićević, Milenković, Jovanović, Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Ilić - Golubović (od 46’ Lukić), Mihajlović (od 88’ Vojvodina), Božinov (od 69’ Vlahović).

Vojvodina (4-1-4-1): Kljajić - Lakićević, Rosić, Miletić, Nastić - Sekulić - Malbašić, Paločević (od 60’ Jovančić), Meleg, Babić - Ašćerić (od 69’ Vukčević).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

VojvodinaSuperligaSrbijaFK PartizanNikola MilenkovićNemanja MihajlovićLazar RosićDejan Meleg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara