Aleksandar Šćekić (MN Press)
Aleksandar Šćekić (MN Press)

Partizan oslabljen pred Večiti derbi: Šćekić suspendovan zbog dobacivanja sudiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.09.23. | 00:31

Vezista crno-belih plaća ceh jer je kao rezervista dobacivao glavnom arbitru Dejanu Trifkoviću tokom utakmice sa Radnikom

Do 171. Večitog derbija ostalo je još pet dana, a u susret najvećoj utakmici srpskog fudbala stigle su nepovoljne vesti po Partizan. Naime, Igor Duljaj neće moći da računa na vezistu Aleksandra Šćekića koji je pre pet dana, tokom utakmice 7. kola Mozzart Bet Superlige Srbije sa Radnikom kao rezervista dobacivao glavnom arbitru Dejanu Trifkoviću.

Razlog za paljenje Šćekićevog fitilja bio je, ispostavilo se, nepravedno poništen gol crno-belima. Zbog neumesnih reči na račun glavnog sudije dok ga je trener golmana Nemanja Jovšić smirivao, Šćekić je kažnjen sa dva meča suspenzije tako da ga neće biti na terenu ni sutra od 20.00 u Pančevu protiv Železničara. Bila je to jedna u nizu odluka koje je Fudbalski savez Srbije obelodanio u četvrtak.

Izabrane vesti

Aleksandar Šćekić i Nemanja Jovšić (MN Press)Aleksandar Šćekić i Nemanja Jovšić (MN Press)

Od starta sezone, Šćekić je u elitnom rangu srpskog fudbala bio epizodista. Sakupio je svega 49. minuta u četiri utakmice, a poslednji nastup upisao je krajem avgusta odigravši pola sata duela sa Javorom. Crnogorski defanzivni vezista izvesno ne bi bio u startnoj postavi protiv Crvene zvezde, ali činjenica je da je kao 31-godišnjak jedan od najiskusnijih fubdlera Parnog Valjka, kao i da u nogama ima deset večitih derbija. Po tri puta je pobeđivao i gubio od Zvezde i u četiri navrata igrao nerešeno.

Kada je reč o ostalim odlukama donetim na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS-a, identičnu sankciju kao Šćekić zbog sličnog prestupa zaradio je fudbaler Čukaričkog Bojan Kovačević i to u pobedi svog tima protiv Crvene zvezde.

Takođe, šampion Srbije, kao i Čukarički, odnosno Radnik moraće da plate po 50.000 dinara zbog akumuliranih kartona, a Zvezdu očekuje i kazna zbog bakljade na Banovom Brdu.


tagovi

FK PartizanAleksandar ŠćekićVečiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara