Partizan pao pred kraj: Kljajićeve tri odbrane, debi Valijentea, Gomeš još bez gola, Šehović odličan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.07.18. | 18:52

Crno-beli u poslednjem test meču poraženi od ukrajinske Zarije

Sjajne odbrane Filipa Kljajića, debi Marka Valijentea, dobro izdanje u polju, neefikasno u napadu i mat u pretposlednjem minutu obeležili su poslednju proveru Partizana na pripremama u Sloveniji. Crno-beli se vraćaju u Beograd sa saznanjem da su igru u odbrani za nijansu popravili u odnosu na pretohodnu sezonu (na tri od pet mečeva sačuvali mrežu), međutim, nisu do kraja rešili jedan od glavnih problema, pošto su kao i u takmičarskim mečevima primili gol pred kraj. Ovoga puta ih je koštao poraza u generalnoj probi protiv Zarje – 0:1.

U duelu dva prošlogodišnja učesnika Lige Evrope, naš predstavnik je ostavio bolji utisak kad je reč o igri. Pritiskao je u većem delu meča poslednju liniju Ukrajinaca, tražio način da je probije, pokušavao i s bok i kroz sredinu i samo je nedostajao završni udarac da poslednji test dobije visoku ocenu. Taman kad se očekivao pečat ekipe Miroslava Đukića usledila je greška Sejdube Sume na sredini terena (prodao loptu), sevnula je kontra ekipe iz Luganjska, iz tri poteza lopta je s jednog stigla na drugi kraj terena, Artjom Gordijenko pretrčao Marka Valijente i pogodio tamo gde nije mogao da dohvati danas, inače, odlični Kljajić.

Izabrane vesti

Na taj način crno-beli su pretrpeli drugi poraz u pripremnom periodu (prethodni od Rostova, 0:2), ali su u međuvremenu tukli Honved (2:0), Krakoviju (1:0) i Goricu (3:0), pa zbog načina igre u kome lopta ide napred mogu da budu zadovoljni. Opet, činjenica da opet kapituliraju iz sopstvenog poseda ili propusta tera ih na oprez uoči gostovanja u Nikšiću 12. jula i prve zvanične utakmice sa Rudarom.

Devet dana pred početak kvalifikacija za Ligu Evrope sezone želeo je Miroslav Đukić da prikrije sve adute kojima raspolaže, što je za posledicu imalo rokade u sastavu, oličene u pomeranju Nemanje R. Miletića ne poziciju desnog beka, spajanje Marka Jevtovića i Saše Zdjelara na mestima zadnjih veznih, pomeranje Danila Pantića na ofanzivniju poziciju (videlo se da mu to prija),ali i šansu Zlatku Šehoviću na levom boku odbrane. Utisak je, talenat prekomandovan iz Teleoptika ju je u potpunosti iskoristio. Ne samo danas. Ne bi bilo iznenađanje da počne narednog četvrtka protiv Pljevljaka.

gallery

Izdanak omladinske škole crno-belih bio je možda i ponajbolji pojedinac meča u Kirdičevu u kome su napad predvodili novajlije Rikardo Gomeš (dobro se kretao, imao i dva udarca ka golu, ne i umešnost da pogodi cilj, ali je utisak da će biti pojačanje) i Nemanja Nikolić (lepo izgleda na terenu, igra za ekipu, samo danas bez učinka), a priliku da se predstavi navijačima u drugom delu dobio štoper pristigao iz belgijskog Eupea, Mark Valijente. Španac je odigrao prvih 45 minuta u dresu Partizana, uočljivo mu je potrebna svežina da bi bio na „maksimalnom broju obrtaja“, vidi se da „zna fudbala“, usput je iznudio crveni karton Aleksandra Timčuka sredinom drugog dela, ne i stigao Gordienka u završnici kad je i pao jedini gol.

Što se igre tiče, uočljivo je da Partizan napade organizuje lakše i brže nego lane, kao i da čeka da proradi novi tandem centarforova Rikardo - Nikolić. Ako već nisu danas protiv Zarje možda sve i za njih i za osvajača Kupa Srbije bude povoljnije kad iizađu na crtu Rudaru u daleko važnijem meču. U njemu ne bi bilo dobro da Filip Kljajić ima posla kao danas (ukrotio dva zicera u prvom i jedan u drugom poluvremenu) i u kome će novajlija iz portugalskog Nasionala početi da se posmastra kroz prizmu golgeterskog učinka. Zasad nije ponetirao, ali je igrao dobro i – kako to treneri vole da kažu - možda čuvao municiju za takimičarske izazove...

PARTIZAN – ZARJA 0:1 (0:0)
/Gordienko 89/

Kirdičevo
Športni park „Aluminij“
Gledalaca: 50
Sudija: Janko Golob (Slovenija)
Žuti kartoni: Zdjelar, Nikolić (Partizan), Haratin, Litvin, Timčuk (Zarja)
Crveni karton: Timčuk (Zarja) u 69. minutu

PARTIZAN: Kljajić – N. R. Miletić (od 46. Enake), Marković, Mitrović (od 46. Valijente), Šehović - Jevtović, Zdjelar, Suma, Pantić – Nikolić (od 79. Tošić), Rikardo. Trener: Miroslav Đukić.

ZARJA - Prvo poluvreme: Maharadze, Silas, Čeberko, Gromov, Karavaev, Haratin, Kočergin, Lunjov, Litvin, Opanasenko, Vernidub. Drugo poluvreme: Čuvajev, Kamenjuka, Svatok, Gordienko, Timčik (od 69. El Buazati), Prima, Faupala, Homčenovski, Čečer, Šalfjejev, Arveladze. Trener: Jurij Nikalaevič Vernidub.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Filip KljajićMark Valijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara