Partizan počeo pripreme: Da nas posluži sreća junačka

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.19. | 10:43

Na prvom okupljanju 31 igrača, biće ih ukupno 39

Jedan trofej je malo. Bar za veličinu kluba kakav je Partizan. Kao što je u petak, na zvaničnoj promociji, istakao jedan od letnjih novajlija, Periša Pešukić, crno-beli ne ciljaju samo duplu krunu, već i plasman u grupnu fazu Lige Evrope, možda i prezimljavanje u njoj. Na isti način razmišljaju čelnici Parnog valjka, kao i šef stručnog štaba Savo Milošević, uvereni da bi vrelim junsko/julskim danima mogli da naprave značajan iskorak u odnosu na minulu sezonu.

Savo: Imam plan za Sumu

Izabrane vesti

Osvajač Kupa Srbije zvanično je počeo pripreme za novu sezonu, u nadi da će biti duplo bolja od prethodne dve u kojima je ostajao bez titule državnog prvaka.

A to je primarni cilj svih u Humskoj 1.
"Dragi igrači Partizana, velikog kluba, kome ste mnogo dali, bilo bi dobro da jedinstvo starih i proverenih fudbalera, kao i onih mladih, čije vreme tek dolazi, dokažete kroz vrednost i veličinu kluba. Partizan se, kao i svake godine u ovo vreme, sprema za tri takmičenja: prvenstvo, kup i Evropu. Očekujem da jurišamo na dva trofeja i što bolji plasman na međunarodnoj sceni. Ovo su samo reči, a na vama je da sa naših reči, i onih koje ćete vi davati kroz intervjue, pređete na dela", rekao je u pozdravnom govoru Milorad Vučelić, predsednik kluba.

Partizan je, zasad, doveo četvoricu igrača: najzvučnije ime je štoper Urala Dominik Dinga (pozajmica s pravom otkupa za 300.000 evra), desni bek Periša Pešukić (Budućnost, 90.000 evra), centralni defanzivac Zete Igor Vujačić i krilni napadač Rada Aleksandar Lutovac (obojica bez obeštećenja). Izvesno je, biće ih još, jer se pokazalo da je Valjku neophodan remont u svim linijama tima kako bi bio konkurentan Crvenoj zvezdi.
"Pred vama je teška takmičarska godina, učinićemo sve što možemo da vam pomognemo. Odgovornost je na vama. Ne kažem krivica. Biće i bilo je dobrih rezultata i poraza. Prvih više, drugih manje. Ako damo sve od sebe, možemo očekivati da nas posluži i sreća junačka. Nadam se da ćete da prevaziđete sopstvene mogućnosti. Vas su kao igrače dosta potcenjivali i vređali, ali ja sam verovao u vas i vi ste pokazali da je to opravdano. Želim vam da igrate bolje", dodao je Vučelić.

Treneru Savi Miloševiću se javio okrnjen sastav, bez reprezentativaca, dela stranaca i domaćih, uglavnom iskusnijih, fudbalera. Dobili su produženi odmor i produžiće se timu na Zlatiboru. Bilo je planirano da već danas, posle ručka, crno-beli otputuju na planinu, na prvi deo priprema, ali je odlazak prolongiran za 21. jun, kad će tim biti kompletiran. Na Zlatiboru je će se ostati do 27. juna, a odigraće se prijateljska utakmica protiv podgoričke Budućnosti.
"Priče je bilo mnogo, biće i ubuduće, ali jedino vredi ono što se pretoči u delo. Pred nama je dosta prepreka, moraćemo dosta toga da uradimo da bismo ostvarili ciljeve", kratko je dodao Savo Milošević, koji će formu tima brusiti od 2. do 13. jula na slovenačkom Pohorju.

Na spisku Sava Miloševića su:

Vladimir Stojković (dolazi 16. juna)
Filip Kljajić
Nemanja Stevanović

Aleksandar Popović
Danilo Pantić (s mladom reprezentacijom Srbije)
Nikola Lakčević
Strahinja Jovanović
Milan Smiljanić
Ognjen Ožegović
Sejduba Suma
Mark Valijente (dolazi 16. juna)
Zoran Tošić (dolazi 16. juna)
Armin Đerlek
Filip Stevanović
Saša Zdjelar
Goran Zakarić (dolazi 21. juna)
Rikardo Gomeš (dolazi 18. juna)
Nemanja Nikolić
Aleksandar Šćekić (dolazi 22. juna)
Strahinja Pavlović
Zlatan Šehović
Slobodan Stanojlović (dolazi 20. juna)
Svetozar Marković
Nemanja R. Miletić
Đorđe Ivanović
Lazar Pavlović
Miljan Momčilović
Musa Ndžai
Bojan Ostojić
Periša Pešukić
Igor Vujačić
Aleksandar Lutovac
Dominik Dinga
Miroslav Vulićević
Nemanja G. Miletić
Radivoj Bosić
Slobodan Urošević
Dejan Georgijević
Ivan Milosavljević

Foto: MN Press, Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara