Partizan pravi pod pritiskom: Može i lepo i efikasno, ali ne može bez drame (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.05.19. | 19:55

Zoran Tošić golom i asistencijom najzaslužniji za slavlje protiv Lučanaca - 2:1

Prva set lopta - iskorišćena. Partizan je sačuvao servis, nije Mladost uspela da dođe do brejka u Humskoj, zbog čega je trka za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope dobila obrise koji odgovaraju crno-belima. Tri kola pre kraja prvenstva slavili su u utakmici u koju su morali i sad daleko mirnije mogu da igraju u završnici sezone, pošto im je u preostale tri runde potrebno sedam bodova.

U vaterpolo uslovima na Topčiderskom brdu - po terenu loše drenaže i uslovima prikladnijim za plivanje - sastav Sava Miloševića je bio daleko bolji nego što semafor pokazuje (2:1). Igrao je znatno iznad standarda postavljenih tokom sezone, čak ga tako katastrofalne okolnosti, ni isključivo defanzivni rival, ni mali broj navijača, nisu sprečili da uspostavi pas, dominira nad protivnikom "davi" ga kao zmija žabu i jedina dilema bila sa koliko razlike će ispratiti goste za Dragačevo.

Izabrane vesti

Na kraju dva komada. Zasluženih. A opet skromnih, imajući u vidu sve šanse koje su se ukazale domaćinu. Centralna figura meča bio je Zoran Tošić, koji je posle bledog izdanja u 160. večitom derbiju rešio da pokaže da mu je sudar sa Crvenom zvezdom bio samo loš dan, vukao je sve konce  i kao u lutkarskom pozorištu pomerao figure. Bambi je u uvodnim sekvencama oba poluvremena demonstrirao koliko može da bude od koristi, u prvom je birajući između Rikarda Gomeša i Nemanje Nikolića asistirao napadaču sa Zelenortskih Ostrva za inicijalno vođstvo, da bi u drugom sam pogodio cilj i tako lišio Grobare preznojavanja na kakvo su navikli tokom prvenstva.

Pokazalo se da kad Partizan uzme loptu i kad je gura napred, a ne mrcvari, može da bude raznovrstan i opasan, o čemu svedoče šanse upornog Nikolića - nagrađenog aplauzom prilikom izmene - rastrčanog Saše Zdjelara, danas više nego korisnog desnog bejka Nemanje R. Miletića, motivisanog rezerviste Đorđa Ivanovića... Da bude kreativan u napadu crno-belima je, između ostalog, omogućio Milan Smilajnić, koji je kao i u avgustovskom susretu, anestezirao vezni red Mladosti, ukočio sve njegove glavne poluge, pa je ostatku tima, naročito u manevru bilo lakše da se razmahne.

Trijumf Partizana mogao je, neko će reći i morao, da bude ubedljiviji, da je u 63. minutu, posle rušenja Zlatana Šehovića, iz opravdanog jedanaesterca pogodio Rikardo Gomeš. Ovako je golman Dragan Rosić pročitao njegovu nameru i ostavio ga na "koti 24" kad su golovi u pitanju.

Iako je došla u Beograd sa devet bodova iz prva tri kola plej-ofa Mladost je ove večeri bila skoro bezopasna. Možda zato što joj je nedostajao najbolji strelac, Aleksandar Pejović, možda i zbog rano primljenog gola, ali imajući u vidu da se u završnoj trećini terena maltene nije ni pojavljivala sve njen poraz i pad sa trećeg na peto mesto je logična posledica mlakog pristupa i zaključanog veznog reda koji, ponajviše zbog Zdjelara i Smiljanića, nije mogao da kreira veliki broj izglednih akcija.

Čak i gol u finišu  je splet okolnosti, jer je posle udarca Petra Bojića lopta zakačila Svetozara Markovića i prevarila Vladimira Stojkovića, ali taj detalj - jedini šut ka golu - ne menja utisak. Ni o Partizanu, ni o Lučancima, koji u poslednjih pet minuta jesu uveli meč u dramatične okolnosti - drhtala je u publika u tim trenucima-  pokušavali centaršutevima nešto da ućare, ali ovoga puta morali su da pruže ruku boljem od sebe.


PARTIZAN - MLADOST 2:1 (1:0)
/Rikardo 11, Tošić 57 - Marković ag 84/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Zoran Široki

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Ostojić (od 75. Valijente), Šehović – Zdjelar, Smiljanić - Tošić, Nikolić (od 70. Zakarić), Pantić (od 56. Ivanović) – Rikardo. Rezerve: Kljajić, Valijente, Đerlek, Ivanović, Ilić, N. G. Miletić, Zakarić. Trener: Savo Milošević.

MLADOST: Rosić – P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković – Andrić, Pešić (od 46. L. Jovanović) – Pavlović (od 66. Odita), Radivojević (od 80. Markovski), Bojić – Bojović. Rezerve: Zečević, Markovski, Dimić, Sinđić, Odita, Ristić, L. Jovanović. Trener: Nenad Milovanović.

PLEJ-OF 34. KOLO

Utorak:
Proleter NS - Radnički Niš 2:3 (1:0)
/Vujaklija 31, Čović 61 - Haskić 50, 54, 71/

Sreda:
Vojvodina - Crvena zvezda  0:5 (0:2)
/Pavkov 23, Vukanović 26, Ben 65, Joveljić 78, 91p/

Partizan - Mladost Lučani 2:1 (1:0)
/Gomeš 11, Tošić 58 - Bojić 85/

Čukarički - Napredak 5:2 (2:0)
/Mudrinski 8, Kovač 26,90, Ovusu 51, Stojanović 66 - Ostojić 69, Ndiaje 84/

PLEJ-AUT - 34. KOLO
Radnik – Voždovac  4:2 (1:0)
/Pajović 33, Zlatanović 46, Stojanović 82, Damnjanović 84 – Sikimić 63, 88/

Rad – Dinamo Vranje  1:0 (1:0)
/Volkov 9/

Zemun – OFK Bačka  7:0 (4:0)
/Mrkaić 2, 28, 51, Ilić 19, Azemović 32, Gojković ag 62, Tomić 84/

Mačva - Spartak Subotica 2:1 (1:1)
/Gigić 41, 63 - Denković 21pen/


tagovi

FK PartizanMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara