Mihajlo Ilić (©Starsport)
Mihajlo Ilić (©Starsport)

Partizan prodaje Mihajla Ilića u Seriju A

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 10:36

Mladi štoper crno-belih karijeru će nastaviti u Bolonji

Lep je pogled na tabelu za navijače crno-belih, ali klub ne živi od utiska, već od prihoda, a sumorna je realnost Partizana da ove sezone zbog neuspeha na evropskoj sceni jedinu pravu zaradu može da ostvari isključivo prodajom igrača. A kako to uvek biva, prvo odlaze oni najbolji i/ili najmlađi, pa će tako ovog januara nogu povući Mihajlo Ilić.

Štoper iz “klase 2003” će prema informacijama Mozzart Sporta karijeru nastaviti u Seriji A, konkretnije u Bolonji, pošto su crno-beli na pragu dogovora sa možda i najvećim iznenađenjem ove sezone u prvenstvu Italije.

Izabrane vesti

Bolonja je trenutno peta na tabeli i ne krije da želi u Evropu, možda i u Ligu šampiona, pa se već sada priča da bi mogla da dovede i napadača Santjaga Kastra za koga Velez traži čak 10.000.000 evra. Bolonja nudi 6.000.000 evra, ali to ipak govori o ambicijama ekipe Tijaga Mote, posebno kada imamo na umu da bi Kastro na proleće bio samo zamenik prvog strelca ekipe Džošue Zirkzea s tim da bi on mogao dalje na leto.

Jednako vredno tražili su štopera. Po lokalnim medijima spekulisalo se da su bili spremni da izdvoje oko 2.500.000 evra za Kelvina Amijana iz Specije, u igri su bile i druge opcije. Veronin Dijego Kopola, pa Pizin Simone Kanestreli, Dinamov Boško Šutalo, Erlić iz Sasuola, pisalo se čak i o Partizanovom kapitenu Svetozaru Markoviću

Ali sve vreme je prvi pik bio Mihajlo Ilić. I kako saznajemo, on već sutra mogao da napusti crno-bele.

Mihajlo Ilić je ove sezone bio nezamenljiv u pohodu tima Igora Duljaja na prvo mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige. Sve skupa je jesenas odigrao 22 utakmice i postigao jedan gol, vrlo važan, za pobedu nad Čukaričkim u 96. minutu. Ukupno je za seniorski tim crno-belih odigrao 32 meča, zavidna brojka za jednog 20-godišnjaka, pa i ne čudi što je bio i na spiskovima selektora Srbije Dragana Stojkovića.


tagovi

Mihajlo IlićZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara