Partizan prošao - dobija UEFA licencu! Plaćeno skoro 2.000.000 evra, FSS uzeo 500.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.03.18. | 13:51

Crno-beli sigurni za narednu sezonu evropskih takmičenja

Višednevna misija uspešno završena. Partizan je stigao da na vreme ispuni sve finansijske zahteve i prođe kontrolu UEFA za dobijanje licence vredne učešća u evropskim takmičenjima za narednu sezonu.

Crno-beli su tokom petka i subote uplatili blizu 2.000.000 evra kako bi prošli takozvani monitoring i stekli pravo da „čisti“ uđu u predstojeću sezonu kad je reč o kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Lige Evrope, zavisno od učinka u završnici aktuelnog prvenstva.

Izabrane vesti

Informacija dobija na značaju ako se zna da je 31. mart bio poslednji dan za regulisanje obaveza.

Od pomenutih 2.000.000 evra na porez je otišlo 800.000 evra, još toliko na ratu obeštećenja Slovanu iz Bratislave za transfer Sejdube Sume, deo je prosleđen belgijskog Vesterlou kao poslednja rata odštete za transfer štopera Nemanje R. Miletića, kao i prema još nekim klubovima (manji iznosi).

Istovremeno, aktuelni igrač, članovi stručnog štaba kao i bivši prvotimci i još neki poverioci pristali su na reprogram duga, što je bilo od vitalne važnosti da bi Partizan prošao monitoring.
Ispunjeni su svi neophodni uslovi i kriterijumi propisani od strane Komisije za licenciranje FSS, Pravilnikom o licenciranju. Sednica te komisije biće sredinom aprila i tad ćemo zvanicno dobiti licencu, ali su svi uslovi na dan 31. mart, kada je i neophodno, ispunjeni”, precizirao je dr Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana.

Inače, crno-beli su računali da će deo sredstava dobiti od UEFA. I jesu ga dobili, na osnovu dela zarade za jesenji učinak u Ligi Evrope, međutim, taj novac (oko 500.000 evra) nikad nije stigao do Humske. Razlog je činjenica da se ovakve tranakcije vrše posredstvom nacionalnih saveza, u ovom slučaju FSS, koji je “konfiskovao” pomenutu sumu, naplativši na taj način dug, u istoj vrednosti, koji su crno-beli imali prema krovnoj organizaciji iz oktobra 2016.

FOTO: Star sport


tagovi

UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara