Zahid (MN Press)
Zahid (MN Press)

Partizan radi i tokom pauze: U nedelju sa Budućnosti Delibašića i Grbića

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 16:33

Kontrolni susret crno-belih i prvaka Crne Gore

Treninzi su jedno, utakmice nešto sasvim drugo. Više puta je Igor Duljaj ponovio da samo kroz mečeve letos rekonstruisana ekipa Partizana može da napreduje, da se uigra, zbog čega će imati proveru i dok traje pauza u prvenstvu usled obaveza nacionalnih selekcija.

Crno-beli će u nedelju od 16.45 odigrati prijateljski susret sa Budućnosti iz Podgorice. Meč će biti na programu u Sportskom centru „Zemunelo“ i zatvoren je za javnost, ali će pristalice kluba iz Humske 1 i svi ljubitelji fudbala moći da ga prate uživo, posredstvom prenosa na Jutjub kanalu Partizana.

Izabrane vesti

Đetići su kao rival odabrani usled saznanja da se tokom stanke u prvenstvu Crne Gore pripremaju u Beogradu, pa će tamošnjem prvaku ova kontrolna dobro doći da vidi u kakvom je stanju, iako posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona dobro gura u ligi, gde je posle sedam kola lidera sa dva boda prednosti u odnosu na Jezero i Petrovac.

Meč će imati i emotivnu notu, jer se u „Zemunelo“ vraća Andrija Delibašić, od pre nekoliko sedmica u ulozi sportskog direktora Budućnosti, a ranije napadač Parnog valjka, saigrač Igora Duljaja na pohodu ka Ligi šampiona 2003, kasnije saradnik u stručnim štabovima Marka Nikolića i Miroslava Đukića, kao i strateg Mornara iz Bara. Kapiten Budućnosti je Petar Grbić, ranije krilni napadač Partizana, pa će i zbog tog detalja susret biti zanimljiv.

Što se crno-belih tiče, duel će posebno značiti poslednjem novajliji Gajasu Zahidu, da upije postulate igre, kao i momcima koji su nisu imali veliku minutažu u dosadašnjem toku sezone da se nametnu stručnom štabu, poput Aleksandra Filipovića, Zlatana Šehovića, Andrije Pavlovića...

Poslednji put Partizan i Budućnost su se sreli u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2017, kad je posle 2:0 u Beogradu, Parni valjak prošao dalje, jer u Podgorici nije bilo golova.


tagovi

FK PartizanBudućnost PodgoricaPrijateljske utakmiceIgor DuljajAndrija Delibašić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara