Partizan se probudio na vreme i pregazio Dinamo - Deko i Paunović videli golgeterski „obračun“ Pantića i Rikarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.11.18. | 18:49

Crno-beli slavili sa 6:0 i to je najubedljivija pobeda od leta 2017. godine. Golman Uroš Đurić katastrofalnom reakcijom kumovao kod prvog pogotka Partizana

Relativno prijatno popodne imali su navijači Partizana u nedelju u Humskoj. Jeste da je padala kiša, ali crno-beli su ubedljivo pobedili Dinamo iz Vranja sa 6:0 u poslednjoj utakmici 17. kola Superlige. Nekoliko stvari će se pamtiti sa ovog meča – Partizan je upisao treću uzastopnu pobedu, prvi put od septembra, a na teren se vratio i Zoran Tošić koji je prethodno na terenu bio u julu, a od tada je imao problem sa povredom.

Kao i u većini Partizanovih mečeva ove sezone, motor i srce ekipe bili su vezista Danilo Pantić i napadač Rikardo Gomeš koji su postigli po dva gola, a njegovu dobru partiju iz loža na stadionu u Humskoj mogli su da vide i Veljko Paunović, odnosno Portugalac Deko.

Izabrane vesti

Večerašnjim trijumfom Partizan je preskočio Čukarički na trećem mestu, a smanjio je i zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i Radnički iz Niša koji su sinoć remizirali 2:2 na stadionu Čair. Doduše, i dalje crno-beli imaju ogromnih 11 bodova manjka u odnosu na večitog rivala...

Iako je ekipa Zorana Mirkovića zabeležila trijumf, ponovo je nekako „bacila u vodu“ veći deo prvog poluvremena, jer je vrlo teško ulazila u šanse, praktično ih nije ni stvorila. Ali, imali su fudbaleri Partizana sreće jer je golman Dinama Uroša Đurića očajno intervenisao u 37. minutu posle slobodnog udarca Danila Pantića. Lopta mu je odskočila na petercu, prošla kroz noge i odsela u mreži. Ostao je da kleči na zemlji držeći se za glavu u neverici posle toga.

Taj pogodak je skinuo teret sa leđa Partizana, pa su domaći na radost malobrojnih navijača zaigrali slobodnije, ofanzivnije i konkretnije. I vrlo brzo takav pristup doneo je crno-belima novi pogodak koji je praktično otvorio vrata pobede.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena akciju je započeo Nemanja Nikolić, proigrao je Slobodana Uroševića na levoj strani, a ovaj ubacio na peterac gde se dobro snašao Rikardo Gomeš i nije mu bilo teško da povisi na 2:0. Valja napomenuti da je u prvom poluvremenu Zakarija Suraka imao odličnu priliku da iznenadi Vladimira Stojkovića, ali je glavom gađao pored gola.

U nastavku utakmice Partizan je potpuno dominirao na terenu. Svoj drugi gol večeras Pantić je dao u 55. minutu preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Već tu je bilo evidentno da se potpuno raspala igra gostiju iz Vranja. Tri minuta kasnije Zoran Tošić je prvi put istrčao na teren posle višemesečne pauze zbog povrede.

I u 78. minutu Tošić je pokazao delić svoje magije – lepo je centrirao u srce kaznenog prostora gde je najsnalažljiviji bio Rikardo za 4:0. Ni tu nije bio kraj mukama Vranjanaca, jer je četiri minuta pre kraja utakmice rezervista Đorđe Ivanović iskoristio priliku da zatrese mrežu. A u 90. minutu Ivanović je asistirao Nemanji Nikoliću za konačnih 6:0, što je najubedljivija pobeda od leta 2017. godine kada je Partizan pod vođstvom Miroslava Đukića trijumfovao nad Mačvom 6:1.


PARTIZAN - DINAMO VRANJE 6:0 (2:0)
/Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 85, Nikolić 90/

Beograd. Stadion Partizana.
Sudija: Nenad Minaković.

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Pantić (od 70. Ivanović), Zdjelar, Kosović (od 80. Đerlek), Janković (od 58. Tošić) - Nikolić, Rikardo. 
Klupa: Kljajić, Tošić, Đerlek, Ivanović, Šćekić, Miletić, Enake. 

Dinamo: Đurić - Stanković (od 46. N. Stevanović), Gašić, Pavišić, Vukajlović - Onimisi (od 70. Taigo), Jokić - Stevanović, Nedeljković, Suraka - Dimitrov (od 58. SIćović). 
Klupa: Kostić, N. Stevanović, Veškovac, Ratković, Taigo, Sićović, Karapandžić.


Superliga, 17. kolo:

Petak

Čukarički - Rad 2:1 (0:1)
/Ovusu 76, Kajević 90 - Lutovac 20/

Subota

Napredak - Mačva 2:0 (1:0)
/Alivodić 28, Vukanović 83pen/

Spartak - Bačka 3:0 (1:0)
/Ilić 31ag, Obradović 57, Milošević 68/

Radnik - Mladost (L) 1:0 (1:0)
/Zlatanović 44 pen/
Vojvodina - Zemun 0:0

Voždovac - Proleter 0:0

Radnički - Crvena zvezda 2:2 (2:1)
/Haskić 15, Ranđelović 26 - Krstičić 6, Ben 65/

Nedelja
Partizan - Dinamo Vranje 6:0 (2:0)
/Pantić 37, 55, Rikardo 42, 78, Ivanović 86, Nikolić 90/

Foto: MN Press


tagovi

Zoran MirkovićZoran TošićNemanja NikolićRikardo GomešDanilo PantićUroš Đurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara