PARTIZAN – TIM ZA KELN: Kako funkcioniše tandem Traore – Andrade? Filipoviću mala prednost na desnom beku

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 19:55

Prvi put sa šestoricom stranaca

Na prvi pogled teško ostvariva misija. Na drugi – moguća. Pričalo se i pre sedam godina kako Partizan ne može da se takmiči sa Nemcima, pa je slavio u Augzburgu, zbog čega fudbaleri i navijači veruju da ono što se desilo 1. oktobra 2015. kad je u Bavarskoj bilo 3:1 u okviru Lige Evrope može da se ponovi u četvrtak od 21 čas, kad je u Kelnu na programu susret trećeg kola Lige konferencije.

Crno-beli posle dva kola imaju u bilansu dva boda. Još ne znaju za pobedu, ali nisu izgubili ni od Slovackog (3:3), ni od Nice (1:1), zbog čega su i dalje u konkurenciji za plasman u nokaut fazu. A da bi popravili šanse potrebno je da u Beograd donesu bar nešto sa terena bundesligaša.

Izabrane vesti

U pokušaju da osvoji makar poen, eventualno sva tri, trener Gordan Petrić će promovisati novi tandem zadnjih veznih. Prvi put na evropskoj sceni zajedno će utakmicu ispred odbrane početi Patrik Andrade i Hamidu Traore. Dosad su se pojavili istovremeno na stadionu „Čika Dača“, ali u meču Mozzart Bet Superlige kad je momak iz Malija tek stigao u novu sredinu, a bili su starteri i prošle sedmice u Sremskoj Mitrovici u brukanju protiv Radničkog na početnoj stanici Kupa Srbije, međutim, tad je internacionalac sa Zelenortskih Ostrva dejstvovao iza napadača, dok je novajlija iz Karabaga protiv Nice izmešten na krilo. Ovo će biti prilika da se vidi kako Traore i Andrade u paru funkcionišu kad je reč o osnovnom polju delovanja, razgradnji igre protivnika. Dosad su uglavnom igrali sa Kristijanom Belićem ili Ljubomirom Fejsom, međutim, kako je letošnji potpisinik iz Čukaričkog kažnjen (zbog isključenja u Češkoj), a nekadašnji reprezentativac povređen, onda je to prilika da Afrikanci zaigraju u tandemu.

Što se tiče ostalih mesta u timu sve bi trebalo da bude nalik prethodnim utakmicama. Fudbaleri koji inače nose ovaj sastav biće posloženi u ofanzivi u formaciji 4-2-3-1. Od Fusenija Dijabatea se očekuje da nastavi seriju u Evropi (jedino na Kipru nije imao doprinos u vidu pogotka ili asistencije), od Rikarda Gomeša da opravda status prvog golgetera tima. Još ako Bibars Natho bude raspoložen kao protiv Vojvodine, a Kvinsi Menig kao, primera radi, zimus u Pragu...

I u odbrani je skoro sve standardno. S tim da su velike šanse da prednost na poziciji desnog beka dobije Aleksandar Filipović. Novajlija iz BATE-a je bio dobar protiv Vojvodine i nema smisla posle tako uverljive partije (donela mu i mesto u idealnom timu 11. kola Mozzart Bet Superlige) seliti ga na klupu, iako je Marko Živković u prethodnom susretu protiv Nice bio dobar u napadačkim akcijama.

Ono što se čini izvesnim je da će Partizan oboriti rekord po broju stranaca među starterima. Prvi put su se petorica pojavila na gostovanju AEK-u u Larnaki, međutim, tek kasnije je angažovan Hamidu Traore i sad će ih biti šestorica.

Partizan bi trebalo da zaigra u sledećem sastavu: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević – Traore, Andrade – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.


tagovi

FK PartizanLiga konferencijeGordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara