PARTIZAN - TIM ZA NORDSIJELAND: Batin faktor iznenađenja - Zakarić!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.08.18. | 21:00

Miletić na beku, nema Enakea i Lole, opet sa jednim špicem...

Debitant na klupi - debitant i na terenu. Imaće Partizan šta da ponudi svojim navijačima zagledanim u Dansku, jer će novi šef struke Zoran Mirković promovisati Gorana Zakarica u početnih 11 i time pokušati da iznenadi Nordsijeland.

Na ovakvu odluku naslednika Miroslava Đukića uticalo je više faktora. Najpre, trenerova dijagnoza da crno-beli igraju sporo i da im je potreban fudbaler brzinskih karakteristika kako bi poboljšali ritam. Zatim, testovi fizičke spreme kojima je podvrgnut kako bi se proverilo u kakvom je stanju pokazali su da je reprezentativac BiH na zadovoljavajućem "broju obrtaja". Naposletku, činjenica da je Sejduba Suma ostao u Beogradu zbog isključenja u revanšu sa Trakaijem ostavila je upražnjenu poziciju jednog krila, a Mirković ju je popunio oslonivši se na kvalitete novajlije iz sarajevskog Željezničara, uz nadu da će Zakarić u četvrtak veče (19.45, TV Sportklub 1) ponuditi deo repertoara koji ga je krasio u bivšem i zbog kojeg ga saigrači hvale u sadašnjem klubu.

Izabrane vesti

U odnosu na duel u Litvaniji, mesto u prvih 11 izgubio je Gabrijel Enake, Rumuna ce na poziciji desnog beka odmeniti Nemanja R. Miletic, što dalje znači da ce u srce odbrane Svetozar Marković, dok se leva strana neće menjati, te će ispred golmana Vladimira Stojkovića dejstovati još Mark Valijente i Nemanja G. Miletić.

Očekivalo se, naročito posle dobre partije protiv Mladosti, da Milan Lola Smiljanić zadrži status prvotimca, no Mirković se opredelio za korekciju ispred poslednje linije, ilustrivanu pojavljivanjem Nebojše Kosovića kao najbližeg saradnika Saše Zdjelara.

Osim Zakarića, za kreaciju i spremanje šansi biće zaduženi još Marko Janković (na drugom krilu, uz moguću rotaciju tokom utakmice) i Danilo Pantić, da lakše lopta dođe do najisturenijeg Rikarda Gomeša...

To znaci da ce ponovo Partizan igrati sa jednim napadacem, a sansu s klupe cekace Ognjen Ožegović i Nemanja Nikolić. Ako za to uopšte bude potrebe...

Partizanov tim za Nordsijeland (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Zakarić, Pantić, Janković - Gomeš.


tagovi

NordsjelandLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara