Dve Đukićeve opcije
Dve Đukićeve opcije

PARTIZAN - TIM ZA PLZENJ: Krila, zamenite se! Enigma Vulićević

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.18. | 20:39

Bek Miletić opcija za štopera, a štoper Miletić za beka

 (Od izveštača MOZZART Sporta iz Plzenja)

Taktičko iznenađenje Miroslava Đukića u Češkoj. Uveravali su Partizanovi fudbaleri tokom leta od Beograda do Praga da imaju spremnu taktiku za revanš sa Plzenjom, a onda se na "Dosan areni" ocrtala najava plana skovanog još u "Zemunelu", s namerom da zaživi u četvrtak (19.00, RTS 1), u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope.

Izabrane vesti

Suština: trener crno-belih će zameniti pozicije krilnim vezistima, Zoranu Tošiću i Marku Jankoviću i tom rokadom pokušati da naudi kolegi, Pavelu Vrbi. Srpski reprezentativac će se sa uobičajene desne preseliti na levu stranu, dok se Crnogorac vraća na mesto uz desnu autu-liniju, odakle je - opšti je utisak - opasniji kad se zaleti ka kaznenom prostoru protivnika. Uostalom, s početka sezone, sve do Tošićevog dolaska, pružao je najbolje partije baš na toj poziciji.

Najveća Đukićeva dilema je da li će moći da računa na Miroslava Vulićevića. Ceo dao trajala je napetost hoće li se kapiten oporaviti od distorzije skočnog zgloba zarađene u Lučanima. Poslednja informacija: trenirao je u Češkoj pod injekcijama, međutim, bol je veliki i kako sad stvari stoje čekaće se sve do početka utakmice da se odluči hoće li moći na teren. Ako se oporavi, uskočiće među startere, pa će pored njega u odbrani dejstvovati Nemanja R. Miletić, oporavljeni štoper Bojan Ostojić i novajlija iz Napretka, Slobodan Uroševć, koji je ostavio pristojan utisak pre šest dana u Humskoj 1.

Ne bude li Vulićević u prilici da istrči na teren to će izazvati velika pomeranja u kvarteru ispred sigurnog Vladimira Stojkovića. Na poziciju desnog beka preseliće se Nemanja R. Miletić, Ostojić će ostati jedan od štopera, a parnjak će mu biti Nemanja G. Miletić, uigravan na toj poziciji tokom priprema na Kipru, a isproban na gostovanju u Lučanima. Uopšte to nije loše izgledalo.

Što se napada tiče, izvesno je da će golmanu Hruški najbliži biti Lenadre Tavamba, strelac gola za 1:0 u Beogradu, dok će u odnosu na prvi meč šansu u veznom redu dobiti debitant Saša Zdjelar. Očekuje se da uz bok pojačanju iz Olimpijakosa zaigra Marko Jevtović, bio bi greh skloniti ga iz prvih 11 posle odličnih izdanja u prve dve takmičarske utakmice u 2018. Posledično tome, Danilo Pantić bi dobio ofanzivniju ulogu, iza špiceva, što bi trebalo da znači izostanak Sejdube Sume iz prvog tima.

Mada, možda se sve promeni tokom četvrtka. Do tada...

Projektovani sastav Partizana - prva varijanta
Stojković - Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Janković, Pantić, Tošić - Tavamba

Projektovani sastav Partizana - druga varijanta
Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Urošević - Zdjelar, Jevtović - Janković, Pantić, Tošić - Tavamba

Piše: Aleksandar JOKSIĆ;
Foto: Star Sport.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara