Partizan u Kruševcu: Asano od početka, Savo menja drugo krilo

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.19. | 10:25

„Sve ćemo učiniti da slavimo i protiv Napretka“, poručuje Slobodan Urošević

Za Napredak nije moglo teže. Bez ijednog je osvojenog boda i bez ijednog postignutog gola u prva tri prvenstva kola, a u četvrtom mu u goste dolaze probuđeni Partizan. Crno-beli tim ima dve pobede i nije primio ni gol u dosadašnjem delu sezone. Rivali mu nisu ni zapretili čestito. Zaista Parni valjak izgleda potpuno drugačije u odnosu na prošlu sezonu i deluje da će biti daleko konkurentniji u prvenstvu u odnosu na minulu takmičarsku godinu.

Između dve partije s Malatijom, Partizan dolazi u Kruševac rešen da nastavi pobednički niz u prvenstvu. Ima tu i malo lične želje za osvetom trenera crno-belih Sava Miloševića, koji je na svom debiju na klupi Parnog valjka pretrpeo poraz upravo u gostima od Napretka (1:0).

Izabrane vesti

A ima i želje crno-belih da naplate neke stare dugove. Ako ne računamo Kup, već samo prvenstvo, Partizan nije pobedio u Kruševcu još od 2015. godine! Nekako mu Napredak, pogotovo dok je Milorad Kosanović bio na klupi Čarapana, nikako nije ležao.

I u taboru Napretka se nadaju da će baš duel protiv Partizana biti prekretnica, kao što je to bio slučaj minulog proleća. Napadač Kruševljana, Igor Ivanović, tako ističe da je svestan da njegovu ekipu ne očekuje nimalo lak posao, ali da će ipak dati sve od sebe da dođu do pozitivnog rezultata.
“Za sve prikazano na međunarodnoj sceni, a pre svega protiv turskog predstavnika, Partizan zaslužuje samo komplimente i čestitike. Verovatno protiv nas Partizan neće nastupiti u kompletnom sastavu, ali za igrače koji budu igrali će to biti motiv više, šansa da izbore veću minutažu, pa nam je jasno da dolaze sa pobedničkim ambicijama. Bez obzira na loš start, atmosfera u svlačionici je odlična, dobro radimo i nadamo se da će večerašnji susret, poput prolećnog biti neka vrsta prekretnice”, izjavio je predvodnik navale Napretka.

Neko ko će u posebnom raspoloženju dočekati večerašnji susret jeste Slobodan Urošević, Partizanov levi bek koji je ranije tokom karijere upisao nebrojeno mnogo nastupa za kruševački Napredak u periodu između 2014. i 2017. godine.
“Sve ćemo učiniti da slavimo i protiv Napretka. Mi smo Partizan i uvek idemo na pobedu”, podvlači fudbaler crno-belih.

Meč protiv Napretka biće zanimljiv i po tome što će se na njemu kao starter po prvi put u timu Partizana naći japanski fudbaler Takuma Asano, koji je blistao protiv Malatije minulog četvrtka. Slobodan Urošević kaže da sa njim ima odličnu saradnju i da misli da će Samuraj biti odlično pojačanje za crno-bele.
“Imamo neke akcije, znamo šta da uradimo i kako da se krećemo kada ja dobijem loptu. Protiv Malatije to je delovalo prilično dobro i Asano je uspeo da ‘pobegne’ nekoliko puta. Ima neverovatnu brzinu i biće odlično pojačanje za tim”, dodao je Urošević.

Meč protiv Napretka dolazi u nezgodnom trenutku, između dve utakmice protiv Malatije u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Savo Milošević se tako odlučio da dodatno izmeni sastav, pa će na drugom krilu nastupati Lutovac. Za kraj, Urošević dodaje da su sve misli usmerene na večerašnji meč.
„Mi smo profesionalci i trenutno mislimo samo na prvenstvo i Kruševljane. Nadamo se uspehu i dobrom raspoloženju pred drugi meč sa Malatijom“, zaključio je fudbaler Partizana.


NAPREDAK – PARTIZAN (19.00, Arena Sport 1)

Stadion: Gradski stadion u Kruševcu
Sudija: Zoran Široki

NAPREDAK (4-2-3-1): Milošević – Spremo, Pajović, Milovanović, Đuković – Ožegović, Đorić – Desančić, Zec, Ivanović – Pavićević
PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Urošević, Dinga, Vujačić, Miletić – Zdjelar, Smiljanić – Asano, Suma, Lutovac – Sadik


LINGLONG SUPERLIGA - 4. KOLO:

Petak

Crvena zvezda - Mladost 2:0 (2:0)
/Vulić 4, Jevtović 45/

Subota

TSK – Čukarički 1:0 (0:0)
/Milićević 54/

Javor – Mačva 3:1 (1:0)
/Petković 39pen, 54, Kuveljić 58 – Kolaković 82/

Rad - Inđija 1:0 (0:0)
/Trifunović 84/

Radnički Niš -  Voždovac  2:1 (1:0)
/Mihajlović 34, Jirka 74 – Jevtić 51/

Nedelja

19.00:  (11,00) Napredak  (4,50)  Partizan (1,30) 
20.00:  (1,85) Proleter  (3,35)  Spartak (4,10) 
20.00:  (2,75) Radnik  (3,10)  Vojvodina (2,55) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara