Partizan za Napredak: Đukić lansira tandem Jovanovića! Igra i Vakulko

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 11:04

Crno-beli večeras dočekuju Napredak, ekipu koju nisu pobedili ove sezone (18 časova)

Crvena zvezda je ostala neporažena  u prva dva i dobila treći večiti derbi, međutim, niko nije namučio crno-bele ove sezone kao Napredak! Sastav Milorada Kosanovića delovao je kao streptomicin za fudbalere Partizana i zato pred peto kolo plej-ofa Superlige ključno pitanje nije rezultat, nego da li Miroslav Đukić može da nadmudri iskusnijeg kolegu (subota, 18.00, TV Arenasport 1).

Jesenas je na Topčiderskom brdu kruševački tim vodio sve do nadokande u kojoj je Everton Luiz pogodio za izjednačenje (1:1), da bi zimus na stadionu „Mladosti“ Čarapani bili konkretniji po oranici i slavili 2:1. Na oba susreta Parni valjak je bio usporen, bez ideje, bez igre, pa i realizacije (pod Bagdalom poentirao iz penala), pa je pred domaćinom zahtevan zadatak da pokaže može li bolje od prethodnih izdanja.

Izabrane vesti

Činjenica da oscilira u formi (po tri pobede i poraza u poslednjih šest takmičarskih susreta) navodi na zaključak da su Partizanovi problemu duboko ukorenjeni i Miroslav Đukić će morati što pre da ih reši, jer mu je ovo poslednji test uoči revanša polufinala Kupa Srbije, sa Čukaričkim, u kome juri dva gola zaostatka.

Taj duel sa Brđanima ima epitet najvažnijeg u sezoni. Jesu Čarapani zadužili crno-bele, ali večerašnji okršaj poslužiće Miroslavu Đukiću da promeša karte i izmeri potencijal momaka koji dolaze. Na poslednjem treningu pred meč sa Napretkom iskusni stručnjak je uigravao tandem Jovanovića. Dakle, šansu bi trebalo da dobije predvodnik „klase 1999“, napadač Đorđe, ali i omladinski reprezentativac Strahinja. Reč je o momku koji igra na poziciji krila.

Publika u Humskoj mogla bi da na delu vidi i Ukrajinca Vakulka.
„Partizanov fudbaler uvek ima za šta da igra. Bilo da zadovolji ljude u klubu, ostane ili pronađe drugu sredinu. Atmosfera je dobra, nemamo krizu igre. Stvaramo prilike, problem je što ih ne koristimo, dok nam rivali skoro iz svake tresu mrežu“, poručio je Miroslav Đukić.

Napretku gostovanje u Beogradu ništa ne znači, ne može da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope, ostaje samo da se bori za popravljenje utisaka. Pogotovo što je savladao samo Vojvodinu na premijeri plej-ofa, a onda nanizao tri poraza.

PARTIZAN - NAPREDAK (18 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Partizan

Sudija: Ilija Brdar

PARTIZAN (4-4-2): Jovičić - Vulićević, Marković, Mitrović, Antonov - Tošić, Vakulko, Pantić, S.Jovanović - Đ.Jovanović, Ožegović.

NAPREDAK (4-2-3-1): Ni.Petrović - Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Kostić - Sekidika, Šljivić, Ndijaje, Vulić, Vukanović - Zec.

SRBIJA, PLEJ-OF - 35.KOLO

Subota

18.00: (1,52) Čukarički (3,90) Voždovac (6,00)

18.00: (1,20) Partizan (6,25) Napredak (11,00)

18.00: (1,20) Radnički (6,25) Vojvodina (11,00)

20.00: (1,47) Crvena zvezda (4,20) Spartak (6.25)


tagovi

Đorđe Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara