Ognjen Ožegović
Ognjen Ožegović

Partizan zatajio, agilni Ožegović najbliži prvom timu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.18. | 16:14

Drugi poraz crno-belih tokom priprema na Kipru, ovoga puta od letonske Lijepaje - 0:1

(Od izveštača MOZZART Sporta sa priprema na Kipru)

Test koji mnogi nisu položili. Zamišljena kao utakmica koja bi Miroslava Đukića trebalo da stavi pred dileme u završnici odabira igrača za dvomeč sa Plzenom, peta kontrola tokom priprema na Kipru pretvorila se u malokrvno izdanje njegovih izabranika u prvom i festival promašaja u drugom poluvremenu. Posledica: Partizan - Lijepaja 0:1.

Izabrane vesti

Činilo se da crno-beli protiv letonskog vicepraka imaju kontrolu meča, drže loptu u nogama i lepo kombinuju. Bio je to privid, zatajili su u poslednjoj trećini terena, gde nisu bili ni izbliza opasni kao projektovani provotimci pre dva dana sa češkim Teplicama.

Sve dobro što su kreirali u manevru završavalo bi se onog trenutka kad bi se  bi se primakli kaznenom prostoru. Vakulko i Suma nisu uspevali da donesu pozitivan implus ekipi, niti da na priželjkivan način proigraju napadački tandem Jovanović - Ožegović, s tim što je ovaj poslednji odskočio i samo mu je gol nedostajao da kruniše partiju kakvu je trebalo da slede i njegovi saigrači.

Ožegović je bio motor Partizana, vraćao se po loptu, sam sebi stvarao pozicije, pucao sa distance... Ruku na srce, nije imao sreće, jer je u razmaku od pet minuta, sredinom drugog poluvremena njegov opasan udarac zaustavila najpre stativa, a u narednoj akciji i golman Rajkevičs, a jednom je tukao van okvira. Pre i posle posebno inspirisanog Ožegovića pokušavali su sa distance Vakulko u prvom, Đorđe Jovanović, AntonovRadin i Đerlek u drugom.

Nije vredelo.

Za igru u kojoj je nedostajalo kreakcije, crno-beli su kažnjeni pred odlazak na pauzu. Sevnula je jedna od kontri Lijepaje, "pukla" je odbrana Đukićevog tima po desnoj strani, mladi Svetozar Marković nije otklonio opasnost, lopta je pala pred Karašausksa, a ovaj savladao Marka Jovičića.

Tim iz Humkse je, po načinu igre u drugom poluvremenu i uloženom trudu, pre svih Ognjena Ožegovića, zaslužio makar da poravna, ali je pošteno reći da je golman Marko Jovičić sa nekoliko intervencija sprečio ubedljiviji poraz.

Ovo je Partizanu bio drugi rezultatski neuspeh tokom boravka u Limasolu, gde u četvrtak susretom sa beloruskim Šahtjorom z Soligorska završava pripremni period.


PARTIZAN - LIJEPAJA 0:1 (0:1)
/Karašausks 39/

Ajos Tihoanas
Gledalaca: oko 100
Sudija: Marios Hristofi (Kipar)
Žuti kartoni: Jurkovskis (Lijepaja)

PARTIZAN: Jovičić - Cucin, Marković, N. G. Miletiić, Antonov - Radin, Jevtović, Vakulko (od 46. Đerlek), Suma - Ožegović, Đ. Jovanović (S. Jovanović). Trener: Miroslav Đukić
LIJEPAJA: Rajkevičs, Jemejins, Ivanovs, Gonzales, Jurkovskis, Kejta, Kozlovs, Tobers, Karašausks, Apiņš, Strumja. Trener: Tamaž Petrija.

Piše: Aleksandar JOKSIĆ;
Foto: FK Partizan.


tagovi

Ognjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara