Partizan zbog rasizma dve utakmice bez publike

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.19. | 18:11

Loše vesti za crno-bele iz Uefe

Uefa je kaznila Partizan zbog "rasizma"! Crno-beli će naredne dve utakmice u evropskim takmičenjima kao domaćini igrati pred praznim tribinama. Partizan je kažnjen i novčano u iznosu od 24.250 evra.

Na sajtu UEFA saopšteno je da je takvu odluku donelo njeno Kontrolno, etičko i disciplinsko telo (CEDB) "zbog rasističkog ponašanja navijača" na utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatije.

Izabrane vesti

Nezvanično, razlog kazne je Keltski krst, kao i poruka koja je bila upućena bivšem fudbaleru Crvene zvezde Mičelu Donaldu. Očekuje se da Partizan uloži žalbu na ovu odluku.

Partizan se ovoga plašio, zato je i pred meč sa turskim predstavnikom saopštenjem obavestio navijače da moraju da paze kako se ponašaju na tribinama, da ne bacaju predmete u teren, kao i da ne bude uvredljivih pesama niti transparenata, ali sve se nije dobro završilo po crno-bele.

Sve ovo znači da će Partizan biti bez pomoći publike u plej-of rundi kvalifikacija ako do nje dođe, a onda i na startu grupne faze Lige Evrope (ukoliko dođe do nje), ili u prvoj utakmici kvalifikacija za sezonu 2020/21.

Dakle, ovaj deo kazne koji se tiče zatvaranja tribina odnosi se na "rasizam", a ovaj novčani na ubacivanje predmeta na teren, ali i zbog zakrčenih prolaza na tribinama, na šta je oficijelni spiker na stadionu u više navrata upozoravao navijače u četvrtak.

Posle fenomenalne igra i pobede nad Malatijom od 3:1, ovo su zaista loše vesti za igrače i stručni štab Partizana. Ukoliko Partizan prođe Malatiju, što je očekivano, u narednom dvomeču neće moći da ima podršku na domaćem terenu.

Videćemo da li će eventualna žalba pomoći crno-belima...

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara