Alesio pored Kontea u Čelsiju
Alesio pored Kontea u Čelsiju

Partizane, spremi kostobrane: U svakom napadu faul za žuti ili crveni

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.19. | 11:04

"Neverovatno, neverovatno", žalio se trener Kilmarnoka na oštru igru Konahsa

Nije Konahs Ki neko poznato fudbalsko ime, samim tim nije za očekivati da Partizan zna do tančina šta će da ga čeka u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Velšani su iznenadili Kilmanrok, savladali ga s 2:0 u gostima i napravili veliko iznenađenje. Tako će klub osnovan pre 73 godine tek drugi put u svojoj istoriji igrati drugu rundu nekog evropskog takmičenja.

Međutim, jedna informacija je poznata o protivniku Partizana. Igrači Konahsa vole da koriste sva dozvoljena sredstva i igraju vrlo grubo i oštro. Posebno ako ćemo suditi po rečima trenera Kilmanroka Anđela Alesija. Inače poznatog po tome što je bio pomoćnik Antoniju Konteu u Juventusu, Čelsiju i reprezentaciji Italije.

Izabrane vesti

On se na konferenciji za medije izvinio navijačima za poraz od Konahsa, ali je posebno apostrofirao oštru igru protivnika.
"Svaki napad je bio faul. Mislim da su to bili startovi za žuti ili crveni karton. Neverovatno, neverovatno. Taj tim pravi mnogo faulova, to je njegova snaga", rekao je Alesio, a nije mu se dopalo ni to što je Konahs pravio dosta pauza i odugovlačio je, krao vreme, kako bi došao do ovog rezultata.

Inat Partizanovog prvog rivala, pa na šljaku od pet ujutru: Dajte te Srbe!

Prema rečima tamošnjih medija, trener Kilmarnoka je bio frustriran zbog takvog stila igre Konahsa.

O samoj utakmici...
"U prvom poluvremenu smo imali tri prilike da postignemo gol, dok u drugom poluvremenu nismo igrali dobro i primili smo dva gola“.

Bilo je juče tuče na sve strane. Konahs je dobio čak pet žutih kartona i jedan crveni, dok je i domaćin imao jedno isključenje. Ako je suditi po tome, crno-beli bi trebalo da "spreme kostobrane" jer Konahs očigledno gaji agresivan stil igre. Zavisi dosta i od kriterijuma suđenja koji će biti u tom dvomeču.

Sa druge strane, trener Konahs Ki Nomadsa Endi Morison ističe da njegov tim nije igrao toliko oštro koliko je Kilmarnok želeo to tako da predstavi.
"Bila je teška utakmica, za razliku od prošlonedeljnog sudije koji je bio fer, sada smo žestoko kažnjavani. Mislim da su prelako padali na zemlju i prečesto. Mi smo igrali snažno, muški. Ali to je fudbal", rekao je Morison.

Partizan u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gostuje Konahsu u četvrtak 25. jula od 19 časova.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara