Partizanov golman pojačao Mačvu: Šapčani pred misijom brušenja novog dijamanta među stativama

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 13:43

Perspektivni čuvar mreže potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još sezonu

Golmanska škola u Šapcu prethodnih godina afirmisala se kao idealan međukorak na putu do zapaženih uloga na superligaškoj sceni. Put koji je trasirao Miloš Gordić, čuvar mreže Crvene zvezde, utabali su potom Strahinja Manojlović i Filip Samurović, a njihovim stopama ovog leta krenuo je Matija Gočmanac, dosadašnji čuvar mreže Partizana.

Noseći Mačvin dres Gordić je napravio najveći korak u seniorskom fudbalu, Manojlović je u istoj sredini privukao pažnju Grafičara iz kojeg je potom otišao u Javor, a ovog proleća u klubu kraj Save afirmisao se i Samurović koji je tako zaslužio poziv Čukaričkog. Upražnjeno mesto odlaskom golmana rođenog 2002. godine na Banovo brdo popunio je godinu dana mlađi čuvar mreže. Gočmanac, koji se ovog leta rastao sa Partizanom, napustio je klub u kojem je prošao sve mlađe kategorije kao slobodan igrač, a sa Mačvom je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produžetka za još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Đak crno-belih imao je priliku da sa prvim timom u Humskoj odradi nekoliko prethodnih priprema, ali nije upisao zvanične minute u prvom timu Partizana. Prethodne dve godine golman iz Brusa je proveo u Teleoptiku, a posle iskustva stečenog u srpskoligaškom društvu odlučio se na promenu sredine.

"Zahvalan sam svim trenerima i ljudima u Partizanu sa kojima sam sarađivao i koji su doprineli mom golmanskom razvoju. Iza mene je lep period među crno-belima, ali je nažalost došao trenutak da nam se putevi raziđu. Fokus mi je isključivo na novoj sredini, da se brzo adaptiram i da ostvarimo što bolje rezultate u novoj sezoni. Potrudiću se da opravdam poverenje i iskoristim priliku koju su mi ukazali čelnici i stručni štab Mačve", istakao je Gočmanac.



tagovi

Matija GočmanacFK PartizanMačva Šabac

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara