Partizanov pad za 110 sekundi: Suma dobar, Đerlek se nameće, Marković promašio tri šanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 19:45

Rostov predvođen legendarnim Valerijem Karpinom naneno crno-belima prvi poraz u pripremnom periodu – 0:2

Umeo je Partizan tokom proleća blickrigom da razoružava protivnike (Javor, Čukarički, Radnik), ali je ovog popodneva spoznao šta znači kad to rade drugi. U trećem kontrolnom susretu tokom priprema u Sloveniji, crno-beli su pali za samo dva minuta i dozvolili Rostovu da iskoristi maltene prve dve šanse, ispostavilo se, dovoljne da nanese ekipi Miroslava Đukića prvi poraz ovog leta – 0:2.

Levokrilni vezista Rezjuan Mirzov i njegov kolega sa desne strane, Belorus Timofej Kalačev su ispalili dva projektila u razmaku od 110 sekundi (20. i 22. minut) u mrežu Marka Jovičića, pa je odbrana Parnog valjka, u prve dve provere bez primljenog gola, ipak kapitulirala i pokazala da je tek čeka ozbiljan posao na planu uigravanja, pogotovo ako se zna da je 11-plasirani tim minulog prvenstva Rusije bio, zasad, najjači protivnik u pripremnom periodu.

Izabrane vesti

Kao i da je u drugom delu imao još nekoliko šansi da slavlje učini ubedljivijim.

gallery

Uprkos porazu, koji može da se pripiše i istumbanom odbrani (N. R. Miletić za ovu priliku prekomandovan na desnog beka, mladi Zlatan Šehović ostavio dobar utisak na levom, a centrani defanzivci bili Svetozar Marković i Milan Mitrović), stručni štab Partizana u notes sa provere u Gornoj Radgoni može da upiše nekoliko pluseva. Pre svega se to odnosi na ulogu Sejdube Sume, vidljivo raspoloženog da dokaže kako nije promašena investicija.

Gvinejac je dejstvovao kao levo krilo, ali se često uvlačlio u sredinu, razigravao tim, spremio i nekoliko šansi saigračima i njegova partija trebalo bi da raduje Grobare, jer konačno  „znake života“.

U meču u kome je kapitnska traka bila oko ruke desnog krila, Marka Jankovića, crno-beli bi izgledali više nego dobro u polju, uspeli da stvore i dovoljan broj prilika. Čak u tri se našao mladi štoper Svetozar Marković (nijednu nije uspeo da pretvori u pogodak), pokušavali su i Đorđe Ivanović, jedini klasičan napadač u prvih 11, Nemanja Nikolić (Rikardo Gomeš nije igrao zbog lakše povrede), rezervisti Ožegović kao i Armin Đerlek (u poslednjih 20-ak minuta možda i najbolji na terenu), ali je srpski tim ostao bez datog gola.

Prvi put ovog leta, pa je tim legendarnog ruskog reprezentativca Valerija Karpina sačuvao vođstvo stečeno sredinom prvog dela i nadmudrio poznanika iz španskih dana, Miroslava Đukića.

Naredna Partizanova provera zakazana je za nedelju, 1. jul, protiv slovenačke Gorice.

-----------------------------------------------------------------

PARTIZAN – ROSTOV 0:2 (0:2)
/Mirzov 20, Kalačev 22/

Gornja Radgona
Gledalaca: 50
Sudija: Slavko Nemet (Slovenija)
Žuti kartoni: Gackan, Plijev (Rostov)

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Marković (od 83. Vulićević), Mitrović, Šehović - Zdjelar, Pantić, Janković (od 68. Đerlek), Suma – Ivanović (od 46. Ožegović), Nikolić. 

ROSTOV – prvo poluvreme: Abaev, Kalačev, Viluc, Panjukov, Saletros, Reziuan, Makejev, Šambijev, Logašov, Skopincev, Gackan. Drugo poluvreme: Pesjakov, Paršivjuk, Boben, Gulijev, Zuev, Jonov, Šomurodov, Majer, Suhomlinov, Plijev, Sapeta.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Sejduba Suma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara