Partizanov tim za finale kupa: Jojić pre Jovića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 22:09

Jedina dilema trenera Stanojevića je na krilnoj poziciji upražnjenoj odlaskom Takume Asana

Deset sigurnih i jedan nepoznat. Da je Takuma Asano ostao u Beogradu mogli bi pasionirani fudbala bez greške da izdeklemuju imena i prezimena Partizanovih stratera u finalu Kupa Srbije, ovako je neplanirani odlazak Japanca stvorio problem crno-belima u završnoj utakmici sezone.

Sve se u Humskoj 1 zna osim toga ko će u utorak od 19 časova istrčati na teren stadiona „Rajko Mitić“ kao levo krilo. U baražu za to mesto ostala su samo dva kandidata: Miloš Jojić i Nemanja Jović.

Izabrane vesti

Utisak je da je statusu startera bliži Jojić. Kako zbog prekida koji su tokom proleća postali jedno od oružja ekipe Aleksandra Stanojevića, tako i uverenja da je povratnik u ovdašnji fudbal stabilniji, smireniji i da ima više ovako zahtevnih utakmica u nogama. Jedini hendikep Jojića je u saznanju da mu krilno mesto ne odgovara. O čemu je nekoliko puta i javno govorio. Na kraju krajeva, u oktobarskom večitom derbiju pojavio se baš uz levu aut-liniju i nije se baš proslavio. Mada...

Ako se Stanojević opredeli za Jojića izbor se može tumačiti željom da osujeti Zvezdine pokušaje tranzicije i što duže bude u egalu. Krene li sa Nemanjom Jovićem mnogi su spremni da takvo opredeljenje poistovete sa napadačkim stilom, željom da odmah stavi do znanja komšijama šta želi. Argument za promociju talenta iz Zvornika u prvih 11 jeste proleće njegove velike afirmacije, kao i činjenica da je na istom stadionu početkom aprila debitovao u najvećoj utakmici našeg fudbala i dobro zna šta ga čeka.

Sve ostalo u Partizanovoj ekipi trebalo bi da bude očekivano. Ponajviše u ofanzivnom smislu, jer posle povrede Sejdube Sume stručni štab nema durgu opciju za kreatora igre, pa će „desetka“ biti Bibars Natho, a desno krilo Lazar Marković, s tim da je na nekim utakmicama u završnici Superlige bivši reprezentativac isproban kao klasični špic i moguće je da tokom susreta dođe do rotacije sa Filipom Holenderom, predviđenim da formacijski bude najbliži Milanu Borjanu.

Zadnji vezni, to je već godinama slučaj, žmureći mogu da igraju Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić.

Odbrana Partizana primila je samo jedan gol u dosadašnjem ciklusu Kupa Srbije, a u utorak bi trebalo da istrči u sastavu koji je najčešće bio na terenu tokom proleća. Aleksandar Miljković je u prednosti u odnosu na Marka Živkovića na desnom beku, a na levom posle povrede šake Ivana Obradovića nema Slobodan Urošević odgovarajuću konkurenciju, dok bi ispred kapitena Vladimira Stojkovića trebalo da deluje uigran štoperski tandem Svetozar MarkovićIgor Vujačić, pošto je svako od njih pojedinačno više pokazao od Makija Banjaka, pa nema šanse da Kamerunac počne finale.

Projektovani sastav Partizana za finale Kupa Srbije (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – L. Marković, Natho, Jojić – Holender.


tagovi

Finale kupaFinale Kupa SrbijeAleksandar StanojevićMiloš JojićNemanja Jović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara