Partizanova audicija za novu sezonu: Ko su sigurni starteri, ko preti, ko čeka šansu?

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.07.18. | 09:50

Crno-beli protiv ukrajinske Zorije (17 časova) završavaju pripreme u Sloveniji

Još jedan meč i povratak za Beograd. Popodnevnom utakmicom u Stojincima, nadomak Ptuja, Partizanovi fudbaleri završavaju dvonedeljen pripreme u Sloveniji koje su poslužile treneru Miroslavu Đukiću da formira ekipu koja će za devet dana na megdan Radaru u okviru prvog kvalifikacionog kola za Ligu Evrope.

Crno-beli od 17 časova igraju sa Zorjom, što im je ujedno i poslednji test ovog leta i, veruje se, savršena priprema za duel narednog četvrtka u Nikšiću, gde će sa predstavnikom Crne Gore „otvoriti“ novu sezonu. Biće to prilika i da se javnosti predstavi renovirani tim, u kome je, ako je suditi na osnovu dosadašnjih kontrola, najveća promena u napadu.

Izabrane vesti

Sa velikom sigurnošću se može konstatovati da su novajlije iz Spartaka Nemanja Nikolić i portugalskog Nasionala Rikardo Gomeš izborili mesto u prvih 11. Taj zaključak se može izvesti na osnovu činjenice da su počeli provere sa Honedom i ruskim Rostovim, na kojima su šansu dobijali fudbaleri bliži poziciji startera. U manevru se na mestima zadnjih veznih očekuju Saša Zdjelar i Danilo Pantić, dok bi po krilima trebalo da dejstvuju Đorđe Ivanović i Sejduba Suma (kažu, preporođen na ovim pripremama), uz ogradu da je po „izlasku“ iz povrede Marko Janković počeo da dobija više minuta i ne bi bilo iznenađenje ako ugrozi nekog od ove dvojice. Ne bi trebalo zaboraviti da za krilne pozicije konkuriše i Zoran Tošić, no popularni Bambi je veći deo priprema bio povređen, ali kad uhvati zalet...

S obzirom da je prvi golman Vladimir Stojković na odmoru posle učešća na Mundijalu, Marko Jovičić je po svemu sudeći dobiti prednost ne samo danas već i na premijeri nove sezone (dok se reprezentativni čuvar mreže ne vrati u stroj), dok je zasad najveća dilema kako će izgledati odbrana Parnog valjka.

Svi igrači na pripremama dobili su šansu, ali je stručni štab znao često da „promeša“ poslednju liniju, štopera Nemanju R. Miletića premesti na bočnu poziciju, beka Nemanju G. Miletića ili vezistu Marka Jevtovića prebaci u centrlani deo odbrane, upari iskustvo (Milan Mitrović i Nemanja R. Miletić), proba mlađe snage (Svetozar Marković), ali još nije video na delu Marka Valijentea. Što je i očekivano, s obzirom da je Španac stigao tek prošle sedmice, mada bi posle nekoliko treninga i novajlija iz Eupena mogao da dobije šansu.

Na poziciji desnog beka dosta se očekuje od Gabrijela Enakea, pristiglog iz Rubina (pre dva dana odigrao poslednjih 16 minuta protiv Gorice), ali s obzirom da je rumunski reprezentativac tek došao i uz to kuburio s lakšom povredom, logičnije deluje da na početku prednost ima zamenik kapitena Miroslav Vulićević (strelac protiv Slovenaca). Na suprotnoJ Strani konkurencija prilično izjednačena s obzirom da je starosedeocima Nemanji G. Miletiću i Slobodanu Uroševiću ozbiljno pripretio mlađani Zlatan Šehović (prekomandovan iz Teleoptika), a čeka se i rasplet oko statusa Nemanje Antonova, pošto je Grashopersu poslata ponuda za otkup njegovog ugovora.

Kako sad stoje stvari, napadačke opcije iz prošle sezone, Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović, pali su u drugi plan i moguće je da promene sredinu, talentovani Armin Đrlek slovi za možda i prvu rezervu, Marko Jevtović se uvek nekako izbori za svoje minute, čekaju se Nebojša Kosović, Juri Vakulko...

Očekivani sastav Partizana u generalnoj probi sa Zorjom: Jovičić - Vulićević (Enake), N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Zdjelar, Pantić, Ivanović, Suma - Nikolić, Rikardo.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Rikardo GomešNemanja NikolićMark ValijenteGabrijel EnakeSejduba SumaMiroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara