Partizanovcima puna šaka brade: Ožegović dva komada i Sveta ga dade! Osam razloga zašto Đukić ide nasmejan na derbi

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.04.18. | 18:45

Crno-beli ubedljivo savladali čačanski Borac na zatvaranju osnovnog dela prvenstva - 5:0

Uvod zabrinjavajući, razrada  ohrabrujuća, a ako je suditi na osnovu susreta sa Borcem, zaključak bi mogao da bude efektan.

Nalik minuloj sezoni. Partizan spreman ulazi u završnicu Superlige, pošto je na praktičnom primeru potvrdio kako je raskrstio sa manjkavostima iz jesenjeg dela, kad su mu rivali poput Borca bili kost u grlu. Sigurnim slavljem nad Čačanima, crno-beli su završili obaveze u osnovnom delu prvenstva, nagovestivši da u plej-of ulaze sa više aduta nego što je pre samo mesec dana moglo da se pretpostavi - 5:0.

Izabrane vesti

Tim Miroslava Đukića dobio je višestruku ćar na utakmici 30. kola. Dopisao je tri boda, sačuvao snagu za duel sa Crvenom zvezdom 14. aprila, neokrnjen prošao kroz sudijsku beležnicu zadržavši na raspolaganju sve adute za gostovanje na Marakani, dočekao povratak Zorana Tošića posle jednomesečnog, a Nebojše Kosovića posle sedmomesečnog odsustva, potvrdio golgetersku formu Ognjena Ožegovića i u meču koji će se pamtiti po prvencu Svetozara Markovića i vrlo dobro izdanju Luke Cucina napunio oči oko 3.500 Grobara, koji su miljenike ispratili sa sa ovacijama i željom za pobedom u derbiju.

Da bi u toj misiji uspeli fudbaleri aktuelnog osvajača duple krune će morati da igraju u brzini ili dve više, pošto su goste iz Zapadne Srbije dobili - peške. U vanrednom terminu, po kišom natopljenom terenu, videlo se da je domaćin stekao automatizme u igri i da rutinski može da rešava zadatke nametnute očekivano defanzivnom postavkom stratega Vladimira Stanisavljeviuća. Zebre su stale u dupli blok, pokušale da izdrže što duže bez primljenog gola i izbrojale do devet minuta.

Toliko je vremena bilo potrebno favoritu da razliku u klasi sa terena prenese na samafor, na kome je najpre zasvetlucalo prezime Ognjena Ožegovića. Instiktivna i spretna reakcija 24-godišnjeg napadača posle slobodnog udarca Danila Pantića povela je Partizan ka, ispostaviće se, trijumfu, koji je s bele tačke početkom drugog dela ubedljivijim učinio upravo Ožegović. Sa ova dva gola stigao je do kote devet u Superligi, ima samo dva manje od vodećeg na klupskoj listi strelaca Leandrea Tavamba, koji je razliku napravio jesenas, ali će bivši špic Čukaričkog imati priliku da mu se primakne na Marakani. Bolji trenutak ne može da poželi...

U utakmici sa dosta šansi i lepih poteza - uglavnom s jedne strane pre svega zbog voleja Danila Pantića - Partizanova publika spoznala je i potencijal dvojice mladića o čijem se talentu naširoko priča. Svetozar Maković je glavom, posle centaršuta današnjeg kapitena Marka Jankovića iz  kornera, postigao debitantski gol za seniore potrdivši da osim kvalitetne defanzive može da bude od koristi i u tuđem kaznenom prosotru, dok je Luka Cucin jedan od niza prodora po desnoj strani završio tako što je iznudio jedanaesterac i na najbolji način odmenio Miroslava Vulićevića.

Borac je imao samo dve šanse. I to dobre. U prvom poluvremenu Uroš Stamenić se iskrao domaćoj odbrani i kad je trebalo da završi akciju šutnuo loptu pored gola, dok je u nastavku Filip Knežević namučio Marka Jovičića. Nedovoljno za neizvesnost, jer se za sve pitao šampion, čiji trener Đukić je u  komforniji zoni ubacio na teren Tošića, a ovaj mu se revanširao pogotkom, kao i Nebojšu Kosovića, oporavljeno od letošnje teške povrede kolena.

Taj aplauz podrške crnogorskom reprezentativcu nadjačao je sve one posle golova. I to pokazuje da Partizanova publika ima ukusa.

-----------------------------------
SUPERLIGA SRBIJE, 30. KOLO

PARTIZAN - BORAC 5:0 (2:0)
/Ožegović 9, 54 pen, Marković 38, Pantić 62, Tošić 72/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 3.500
Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)

Partizan (4-4-2): Jovičić - Cucin, N.R. Miletić, Marković, Urošević - Zdjelar, Pantić (od 69. Kosović), Janković, Đerlek (od 61. Tošić) - Ožegović, Tavamba (od 73. Ivanović). Trener: Miroslav Đukić.

Borac: (4-2-3-1): Mišić - Obradović, Dupovac, Marinković, Perišić - Zoćević, Čađenović - Knežević, S. Filipović (od 63. Kuveljić), Stamenić - Mateus (od 71. Lukić). Trener: Vladimir Stanisavljević.

Superliga, 30. kolo:

Crvena zvezda - Zemun 3:1 (3:0)
/Ben 4, 18, Pešić 12 - Vukadinović 51/

Voždovac - Čukarički 0:0

Javor - Bačka 2:1 (1:0)
/Mrkajić 34, Marković 95 - Mićić 52/

Napredak - Radnički 3:1 (1:1)
/Ndiaje 16, Rušević 81, 82 - Sl. Stojanović 34/

Partizan - Borac 5:0 (2:0)
/Ožegović 9, 54pen, Marković 37, Pantić 63, 72/

Mačva - Mladost 2:1 (0:0)
/Adamović 51, 56 - Pejović 61/

Spartak - Radnik 3:1 (2:1)
/Savković 10, Đuričin 25, Čečarić 56 - Pavlović 34/

Vojvodina - Rad 2:1 (0:1)
/Putinčanin 71, Arsić 91 - Denić 28/

Foto: Star Sport


tagovi

Svetozar MarkovićDanilo PantićOgnjen Ožegović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara