Partizanovo taktičko iznenađenje: Šehović desni bek, Pantić prvi put starter u 2019, nema Kosovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.19. | 09:06

Može li branilac Kupa Srbije do polufinala?

Promenio se trener, menja se i tim. Prinudno. U četvrtfinalnom duelu Kupa Srbije, meču koji iz ove perspektive izgleda kao utakmica sezone – za njen mogući spas ili totalni kolaps – Partizan će zaigrati kao nikad ranije. Sa dva leva beka.

Jedan, Nemanja G. Miletić, ostaje na izvornoj poziciju uz levu aut-liniju, a na suprotni kraj terena seli se mladi Zlatan Šehović. Izdanak Omladinske škole crno-belih uskočiće na mesto povređenog Nemanje R. Miletića (bole ga leđa još od duela sa Radničkim) i projektovan je da, kao možda taktičko iznenađenje, pokrije desnu stranu na gostovanju Napretku (15.30, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

Šehoviću će, posle duela sa Voždovcem, u minulom kolu Superlige, duel u Kruševcu biti treći ovog proleća, pošto je zaigrao i u finišu susreta u Bačkoj Palanci. U mlađim kategorijama i u Teleoptiku je ponekad znao da dejstvuje baš kao desni bek i zato je stručni štab, predvođen vršiocem dužnosti, Žarkom Lazetićem, procenio da je trenutak da se šansa ukaže dečaku iz „klase 2000“ pre iskusnog i, za ovu priliku možda očekivanog, Miroslava Vulićevića.

Ako Nemanja R. Miletić nije stigao da se oporavi od povrede, onda je za Partizan povoljna informacija da je Vladimir Stojković spreman. Mada je preventino propustio duel sa Zmajevima, najbolji srpski golman je u utorak odradio trening bez problema i biće među stativama na stadionu pod Bagdalom, gde gosti brane status torostrukog uzastopnog osvajača pehara i pokušaće da prokrče put ka završnici. U prvih 11 se posle suspenzije vraća i štoper Mark Valijente, a premijerno ovog proleća na terenu od prvog minuta biće oporavljeni Danilo Pantić, koji bi trebalo da odmeni Nebojšu Kosovića i „nahrani“ loptama napadački tandem Nikolić-Rikardo, s namerom da neko od njih, a možda obojica, pogode cilj, jer to nisu učinili već na poslednje dve utakmice.
Igrači bi trebalo da pokažu reakciju posle svega što se desilo. Napredak je stabilna ekipa, dobro organizovan klub, ima najiskusnijeg trenera u takmičenju, Milorada Kosanovića, međutim, sad je pravi trenutak da, posle odlazaka Bate Mirkovića i Ivice Ilieva, igrači i ja preuzmemo odgovornost i uradimo ono što se od nas očekuje. Nemam dilemu da će fudbaleri pružiti maksimum, a verujem da je prava slika ovog tima ono što smo pružali protiv OFK Bačke, Proletera, u derbiju....“, istakao je Žarko Lazetić koji će danas voditi Partizan.

Da Napredak ima tim sličan jesenjem Partizan bi bio na ozbiljnom testu. Međutim, posle odlaska Vukanovića, Vulića i Boranijaševića, Čarapani ovog proleća grcaju. Još nemaju pobedu u drugom delu sezone, tako da trener domaćina Milorad Kosanović ne sme da se previše osvrće na problem crno-belih.
“Ne uživam u nesreći drugih i mnogo mi je žao što su crno-beli u takvoj situaciji. Posebno mi je žao Bate Mirkovića. Njihova utakmica sa Voždovcem je još jedna potvrda da se 'na krovu' ne može igrati fudbal. Gol nije posledica greške igrača, već podloge, koja više priliči nekoj hali u kojoj se deca igraju. Nije mi jasno zašto se uopšte tamo igra… Daleko smo dogurali u kupu, ali u ovom momentu nismo tim koji može da preti bilo kome, posebno ne Partizanu. Ovo nam je priprema za ono što nas čeka u narednom kolu”, rekao je Milorad Kosanović i otkrio da ne zna u kojoj meri će moći da računa na rekonvalescente Veškovca, Deaka, Nemanju Petrovića I Alivodića.

NAPREDAK – PARTIZAN, 15.30, TV Arenasport 1

Kruševac
Stadion: Mladost
Sudija: Zoran Široki

NAPREDAK: Ni. Petrović – Aksentijević, Marinković, Ostojić, Obradović – Đorić, Eskić, Ndijaje, Baha, Ivanović – Ilić. Trener: Milorad Kosanović.

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Šehović, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Zdjelar, Šćekić, Zakarić, Pantić – Nikolić, Rikardo. Trener: Žarko Lazetić.

KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

SREDA

14.00: (4,20) Spartak (3,45) Mladost (1,80)

15.30: (6,50) Napredak (3,70) Partizan (1,53)

17.00: (1,27) Radnički (5,00) Vojvodina (10,5)

18.00: (1,10) Crvena zvezda (9,00) Radnik (16,00)


tagovi

Zlatan ŠehovićDanilo Pantić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara