Partizanu potrebno 2.500.000 evra do 31. marta ili ništa od Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.19. | 09:12

Potpredsednik Vuletić spreman da snosi odgovornost ako se ne dobije licenca

Veliki finansijski problemi, pored kadrovskih, tresu Partizan, kojem sada „visi“ i Evropa. Čelnici crno-belih ne kriju da im najveću glavobolju trenutno zadaje monitoring UEFA, koji moraju da prođu da bi dobili licencu za nastup u Evropi.

A, saniranje tog problema neće biti nimalo lako: mora da se reši u naredne dve nedelje, do 31. marta, dok je ukupna suma koja je potrebna Partizanu 2.500.000 evra, saznaje Informer.

Izabrane vesti

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić je priznao da je potpuno neizvesno da li će klub ispuniti taj najvažniji uslov da bi igrao na jesen na međunarodnoj sceni.
Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu“, rekao je Vuletić za Informer.

On je istakao da bi bio spreman da preuzme odgovornost u slučaju da Partizan ne ispuni uslove za UEFA licencu.
U svoje ime govorim: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i prezeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu“, izričit je potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

Ovo nije prvi put da je klubu iz Humske ugrožen nastup u Evropi zbog finansijskih problema i zaostalih dugovanja. Do sada su crno-beli uspevali da pronađu rešenja, nekad i u „minut do 12“, ali ovog puta je situacija, čini se, komplikovanija nego ranije.

Zbog toga su i pitanja izbora novog sportskog direktora i trenera gurnuta u drugi plan.

Finansijski problemi nisu neočekivani, jer Partizan već tri prelazna roka gotovo da nije imao transfer u inostranstvo vredan pomena, a ove jeseni se nije plasirao u Ligu Evrope, pa nije bilo ni osetnog priliva novca od UEFA. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK PartizanVladimir Vuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara